Logo zariadenia Deti a dorast s.r.o. - MUDr. Daniela Miklovičová, PhD. a  MUDr. Iva Petríková
  • (6)

Otváracie hodiny

  • Pondelok


    13:00 - 15:00 prevencia - objednaní
  • Utorok


    13:00 - 15:00 prevencia - objednaní
  • Streda


    09.00 - 13.00 poradňa pre 0-2 roč.deti
  • Štvrtok


    13:00 - 15:00 prevencia - objednaní
  • Piatok


    13:00 - 15:00 prevencia - objednaní
  • Odbery: 07:00 - 08:00 - denne okrem stredy. Pre akútne ošetrenie zoraďujeme pacientov podľa závažnosti stavu, pri akútnom probléme píšte krátku sms na t.č. 0903899933. Pozrite www.detiadorastraca.sk
  • O zariadení

Oznamy


Informácia o právach pacienta:

Informácia o právach pacientov
 
Pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti má každý pacient právo na:
  • správne poskytnutie zdravotnej starostlivosti
  • ochranu dôstojnosti, rešpektovanie svojej telesnej integrity a psychickej integrity,
  • informácie týkajúce sa jeho zdravotného stavu,
  • podanie žiadosti o poskytnite výpisu zo zdravotnej dokumentácii a na nahliadnutie do zdravotnej dokumentácie (v rámci nahliadnutia do zdravotnej dokumentácie má právo robiť si na mieste výpisky alebo kópie zo zdravotnej dokumentácie),
  • informácie o účele, povahe, následkoch a rizikách poskytnutia zdravotnej starostlivosti, o možnostiach voľby navrhovaných postupov a rizikách odmietnutia poskytnutia zdravotnej starostlivosti,
  • odmietnutie poskytnutia zdravotnej starostlivosti okrem prípadov, v ktorých podľa  zákona možno poskytnúť zdravotnú starostlivosť bez informovaného súhlasu a ide o: 
a) neodkladnú zdravotnú starostlivosť a informovaný súhlas nemožno získať včas získať         alebo    ho možno predpokladať,
b) ochranné liečenie uložené súdom a poskytovanie zdravotnej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu,
c) ústavnú zdravotnú starostlivosť, ak ide o osobu, ktorá šíri prenosnú chorobu, ktorá závažným spôsobom ohrozuje jej okolie, alebo
d) ambulantnú zdravotnú starostlivosť alebo ústavnú zdravotnú starostlivosť, ak ide o osobu, ktorá v dôsledku duševnej choroby alebo s príznakmi duševnej poruchy ohrozuje seba alebo svoje okolie, alebo ak hrozí vážne zhoršenie jej zdravotného stavu.
  • rozhodnutie o svojej účasti na výučbe alebo na biomedicínskom výskume,
  • zachovanie mlčanlivosti o všetkých údajoch týkajúcich sa jeho zdravotného stavu, o skutočnostiach súvisiacich s jeho zdravotným stavom, ak v prípadoch ustanovených osobitným predpisom nie je zdravotnícky pracovník zbavený tejto mlčanlivosti,
  • zmiernenie utrpenia,
  • humánny, etický a dôstojný prístup zdravotníckych pracovníkov,
  • na výber poskytovateľa zdravotnej starostlivosti.
 
Právo na výber poskytovateľa zdravotnej starostlivosti sa nevzťahuje na:
  • osobu, ktorá je vo väzbe, vo výkone trestu odňatia slobody alebo vo výkone detencie,
  • žiadateľa o azyl,
  • osobu, ktorej sa poskytuje zdravotná starostlivosť na základe rozhodnutia súdu podľa osobitného predpisu,
  • osobu, ktorá je príslušníkom ozbrojených síl Slovenskej republiky, Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Národného bezpečnostného úradu, Zboru väzenskej a justičnej stráže, Horskej záchrannej služby, Hasičského a záchranného zboru, ak takejto osobe určil poskytovateľa služobný orgán alebo služobný úrad.
 
Ak sa domnievate, že  Vám nebola poskytnutá zdravotná starostlivosť správne alebo sa domnievate, že iné rozhodnutie ošetrujúceho zdravotníckeho pracovníka v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti alebo služieb súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti je nesprávne, máte právo požiadať poskytovateľa o nápravu; žiadosť sa podáva písomne. Poskytovateľ je povinný Vás písomne informovať o spôsobe vybavenia žiadosti najneskôr do 30 dní od podania žiadosti, ak z obsahu žiadosti nevyplýva nutnosť konať bezodkladne alebo v kratšej lehote.
 

Coronavirus - odporúčanie pre rodičov súvislosti so šírením koronavírusu COVID-19:

Oznam 20 od Deti a dorast s.r.o. - MUDr. Daniela Miklovičová, PhD. a  MUDr. Iva Petríková

Ak ste vy, rodičia, s Vaším dieťaťom alebo bez neho, boli v oblastiach, označených ako rizikové oblasti so šírením koronavírusu COVID-19 alebo ste boli v kontakte s osobami s potvrdenou alebo pravdepodobnou infekciou koronavírusom, telefonicky informujte svojho primárneho pediatra a zostaňte dobrovoľne doma v domácej izolácii najmenej 10 dní od poslednej možnej expozície. Ak máte podozrenie, že Vaše dieťa mohlo byť infikované, neprivádzajte ho do ambulancie primárneho pediatra. Telefonicky lekára kontaktujte, prípadne kontaktujte nepretržitú linku Úradu verejného zdravotníctva 0917 222 682 alebo regionálnych úradov verejného zdravotníctva. Ak máte podozrenie, že Vaše dieťa mohlo byť infikované, zabráňte kontaktu Vášho dieťaťa s inými osobami, nechoďte von a necestujte. Oddeľte svoje dieťa od ostatných členov rodiny, do samostatnej izby, ak je to možné, vyčleňte samostatnú kúpeľňu. Obmedzte tiež kontakt dieťaťa s domácimi zvieratami, pretože nie sú spoľahlivé dáta o prenose vírusu na zvieratá. Podľa možností dbajte, aby dieťa s možnou infekciou nosilo rúško, ak to nie je možné, chráňte pri nevyhnutnom kontakte ostatných členov rodiny rúškom. Opakovane doma čistite povrchy predmetov alkoholovými roztokmi s obsahom alkoholu najmenej 60% alebo čistiacimi prostriedkami na báze chlóru, tiež hračky a iné predmety, ktoré prichádzajú do styku s deťmi. Ak má Vaše dieťa príznaky choroby – má teplotu, kašeľ, nádchu, bolesti hrdla, hlavy, nechajte ho v domácom ošetrení po úplné vyzdravenie. Nepoužívajte lieky – hlavne antibiotiká – bez odporúčania pediatra. Ak Vaše dieťa kašle alebo kýcha, naučte ho zakrývať si ústa papierovou vreckovkou alebo schovať si nos a ústa do ramena alebo lakťovej jamky (nezakrývať si ruky a nos dlaňou). Ak ste Vy, rodičia, chorí s príznakmi chrípke-podobnej infekcie, noste doma rúško na tvár. Po použití opatrne zahoďte rúško do uzatvorenej smetnej nádoby. Umývajte sebe i dieťaťu často ruky mydlom a teplou vodou po dobu najmenej 20 sekúnd, prípadne používajte dezinfekčný gél s minimálnym obsahom 60% alkoholu. Nechytajte si neumytými rukami svoj nos, ústa a oči, a podobne učte svoje deti. Vyhýbajte sa zdieľaniu riadu, pohárov, šálok, príboru, uterákov a posteľnej bielizne s ostatnými členmi domácnosti a so zvieratami. Nový koronavírus nie je pre deti nebezpečnejší ako chrípka, odporúčané sú rovnaké postupy, ktoré by mali platiť aj pri ostatných infekčných ochoreniach. Aktuálne informácie nájdete tu: 
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=250&Itemid=153
 

Popis zariadenia


Poskytujeme všeobecnú  liečebno-preventívnu starostlivosť o deti a dorast od narodenia, do ukončenia prípravy na povolanie, maximálne do 25 rokov +364 dní, s hlavným zameraním na vek od narodenia do 20 rokov. Podporujeme dojčenie od narodenia do prirodzeného odstavenia.

V tesnej blízkosti našej ambulancie sme vybudovali a v októbri 2018 otvorili Centrum podpory zdravého vývinu detí pod menom Baby Help. V týchto priestoroch sú vítaní nastávajúci rodičia na kurzoch, ktoré ich pripravia na obdobie po pôrode - individuálne ako aj v malých skupinkách - max. 5 párov. 
Ponúkame aj pomoc mamičkám s bábätkami formou individuálneho poradenstva, ktoré potrebujú pomoc pri dojčení - dojčenie je bolestivé, dieťatko nepije dostatok mlieka, nepriberá primerane, je spavé alebo naopak veľmi nepokojné, prípadne sa nevie vôbec prisať. Tím skúsených poradkýň pri dojčení v sa venuje každej situácii veľmi precízne tak, aby bol efekt dlhodobo udržateľný a dojčenie ďalej viedlo k spokojnosti mamičky aj bábätka. 
Mamičky, ktoré by rady nosili svoje bábätko a chceli by sa to naučiť sú u nás vítané!
Podporujeme komunitu dojčenia - preto organizujeme pravidelné vzdelávanie matiek s deťmi o živote s dojčením, kde môžete zdielať svoje skúsenosti s inými mamičkami z Vášho okolia, navyše skúsená poradkyňa pri dojčení Vám vždy porozpráva na vybranú tému zo života s dojčením. 
Centrum sa venuje aj podpore správneho vývinového pohybu -  poskytujeme individuálne poradenstvo o pohybovom vývine detí do 3 rokov, ktoré môžete navštíviť na odporučenie Vášho pediatra, ale aj spontánne, ak máte pocit, že by ste sa chceli dozvedieť viac o  tom, ako správne podporiť pohybový vývin Vášho dieťatka. 


Ďalšie informácie


Ako to u nás funguje:    Aby sme zachovali pokojnú atmosféru v čakárni bez stretávania veľkého počtu detí a rodičov, na vyšetrenie sa pri zhoršení zdravotného stavu naďalej objednávajte prosím  najmä pomocou sms na t.č. 0903 899 933,  následne sa Vám  ozveme, prípadne telefonicky na t.č. 02/448773834. V prípade dlhšie trvajúcich zdravotných ťažkostí popíšte stav do e-mailu.  Správy z vyšetrení môžete nosiť do schránky pri dverách ambulancie. 

Na  SMS čísle  0903 899 933 môžete objednať  aj očkovanie alebo  nahlásiť zmenu dohodnutého termínu ako aj recept na  lieky a zdravotnícke pomôcky. Lieky a zdravotnícke pomôcky, ktoré predpísal špecialista je od roku 2022 potrebné si  dať predpísať u špecialistu. Dohodnite si prosím s ambulanciou špecialistu spôsob komunkňikácie, aby to pre Vás    bolo čo najjednocuchšie. Vystavíme ho do 2 pracovných dní, v súčasnosti už väčšinou elektronicky.  Len vo výnimočných prípadoch to nie je možné a  môžete si ho vyzdvihnúť priamo v ambulancii.  SMS čítame 2x denne, tento telefón však nezdvíhame. Taktiež máme mobilný telefón lekára, ktorý sa používa na telefonovanie pacientom,  tento telefón sa taktiež nezdvíha.  Netelefonujte ohľadom objednania očkovania, liekov - napíšte radšej krátku sms, pretože inak sa chorým pacientom nepodarí dovolať.

Zaradenie

Všeobecný lekár - deti a dorast
, Typ: Ambulancia

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Lekári

  • MUDr. Iva Petríková
  • MUDr. Daniela Miklovičová, PhD.
  • MUDr. Ivana Drinková

Sestry

  • Katarína Grúberová

Typ


Neštátna

Poisťovňa


DÔVERA ZP [24]
VšZP [25]
Union ZP [27]

Ostatné


Bezbariérový prístup

Jazyk


slovenský

Pokračovať na: Hodnotenia


4.17

Hodnotilo 6 používateľov

5 Hviezdičiek

4 Hviezdičiky

3 Hviezdičiky

2 Hviezdičiky

1 Hviezdička 

  • (1)
- pred rokom

  • (5)
Diana Kux - pred 3 rokmi

K pani doktorke Petríkovej som chodila ako dieťa ešte aj ja. Je to výborná doktorka s perfektným prístupom k deťom. Tak isto aj výborná sestrička. Návšteva doktorky je pre nás vždy pozitívna , malinký sa vždy usmieva a nieje v strese.

  • (5)
M IZV - pred 3 rokmi

Velmi prijemna a ochotna sestra i lekarka. Starostlive vysetrenia, super pristup k detom.

  • (5)
Jana Andacka - pred 4 rokmi

Výborná pediatrička, odborníčka so skvelým prístupom. Chválim aj sestričku, p. Katarínu Grúberovú. Vždy s úsmevom na tvári, šikovná, tiež skvelý prístup k malým pacientom, aj rodičom. Super tím. Na pohľadanie. Sme radi, že ich máme. 🙂👍

  • (5)
Katarina Petrikovičová - pred 5 rokmi

Najlepšia pediatrička👍 Výborný prístup k deťom a skvelá odborníčka 🙂

  • (4)
Nina Chorvátová - pred 6 rokmi

Pani doktorka je proficka, sestrička je veľmi milá a má spravený dobrý systém a pacientmi.cakali sme veľmi kratko

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences