• O zariadení

Popis zariadenia


Naše wellness centrum poskytuje nadštandardnú ponuku relaxačných procedúr vrátane klasických masáží, kúpeľov, zábalov, tvárových a celotelových kozmetických ošetrení. Vybrať si môžete aj z bohatej ponuky thajských masáží, ktoré vykonávajú thajskí terapeuti.


Bazénový svet

V našich bazénoch využívame vodu z vlastného termálneho prameňa. Minerálna voda priaznivo vplýva na pohybové ústrojenstvo a jeho choroby. Využívanie termálnych prameňov v Patinciach má dávnu tradíciu. Už dokumenty z 13. storočia píšu o našich teplých prameňoch s liečivými účinkami a o existencii kúpeľov z rímskych čias.

Saunový svet

Blahodarné účinky sauny na ľudský organizmus sú známe v rôznych podobách po celom svete už celé stáročia. Preto sme pre Vás pripravili hneď niekoľko druhov sáun, ktorých kombináciou si môžete vytvoriť svoj vlastný saunový svet.

Masáže

V našom wellness centre môžete využívať služby viacerých našich špičkových masérov, ktorí majú v ponuke množstvo rôznych druhov klasických aj thajských masáží. Je už len na Vás, ktoré z nich si vyberiete a vyskúšate ich blahodarné účinky na vlastnom tele.

Beauty & Spa

Očarenie dotykom, omámenie atmosférou. Najmodernejšie revitalizujúce wellness & spa prináša príležitosť nechať sa hladiť skúsenými rukami masérskych majstrov a vychutnávať si pocit absolútnej slobody.

Ďalšie informácie


BAZÉNOVÝ SVET je komplex bazénov s využitím vody z termálneho vrtu, ktorá je špeciálne upravovaná tak, aby bola zdravotne a hygienicky vyhovujúca. Naša termálna voda má priaznivý účinok na pohybové ústrojenstvo človeka a priaznivo pôsobí proti jeho chorobám. Bahno z jazera sa od dávnych čias používalo na liečebné účely. Termálny prameň Hévíz s teplotou 27°C, ktorý vyviera z hĺbky 200 m, patrí k reťazi pridunajských prameňov, ktorá sa začína pri Patinciach a končí na Margitinom ostrove pri Budapešti.

Rímsky bahenný kúpeľ
Aby ste si mohli vychutnať ešte väčší pôžitok z účinkov našej termálnej vody, postavili sme pre Vás rímsky kúpeľ – posedenie okolo prameňa, ktoré sa nachádza priamo na jazierku.

Veľký relaxačný bazén
Najväčší krytý relaxačný bazén na Slovensku s hĺbkou vody 1,2 m a množstvom atrakcií, ako sú napríklad masážne vodné postele a delá, trysky, chrliče, divoká rieka a jaskyňa. Voda má teplotu cca 31°C.

Kľudový bazén
Ideálne miesto na oddych. Voda v bazéne má príjemných 36°C a má priaznivé účinky na pohybové ústrojenstvo a jeho ochorenia.

Vírivka
Pre Vaše uvoľnenie a regeneráciu tela je Vám k dispozícii aj 10-miestna vírivka, v ktorej teplota dosahuje 35°C. Pobyt v nej má mimoriadne priaznivé účinky na ľudský organizmus.
Hydroterapia spoločne s ďalšími skutočnosťami ako napr. plnohodnotná strava, oddych, pohyb, aktivuje samoozdravné sily organizmu.

Detský vnútorný bazén
Vaše ratolesti sa do sýtosti vyšantia v bazéniku s toboganom. Voda je termálna, má teplotu 34°C a je hlboká len 70 cm.

Detský vonkajší bazén
V exteriéri hotela je pre vaše deti pripravený bazénik so šmykľavkou a fontánou. Hĺbka vody je iba 40 cm a jej teplota je 30°C.

Vonkajší letný bazén
Na ploche viac než 600 m2 sa nachádza vonkajší letný bazén hotela s veľkým toboganom a lezeckou stenou. Počas letnej sezóny je pre hostí k dispozícii až 10 bazénov s termálnou vodou a 4 tobogany. Teplota vody vo vonkajších bazénoch sa pohybuje od 26°C do 29°C.

Otváracie hodiny
Pondelok – Štvrtok     09:00 – 21:00
Piatok     09:00 – 22:00
Piatok – nočné kúpanie     22:00 – 01:00
Sobota     09:00 – 22:00
Nedeľa     09:00 – 21:00

SAUNOVÝ SVET
Fínska sauna
Vplyvom vysokej teploty (60 až 110°C) a minimálnej vlhkosti vzduchu (10 – 30 %) dochádza k zvýšenému prekrveniu kože a k zvýšeniu telesnej teploty o 1 – 2°C.  Vďaka tomu sa zlepšuje pohyblivosť svalstva a kĺbov. Zároveň dochádza aj k vyplaveniu nečistôt z kože, čo má výrazný kozmetický význam. Sauna patrí k najvšestrannejším otužovacím procedúram a význam má aj ako prevencia rôznych chorôb z nachladnutia.

Bylinková sauna
Aromaterapia je jednou z najstarších metód prírodnej medicíny. Jedným z jej najúčinnejších spôsobov je inhalácia éterických olejov, čiže vdychovanie vôní, pri ktorom mozog po prvotnom vneme spôsobenom pachmi vyvoláva v tele rôzne reakcie a následne i hojace procesy s dlhodobým efektom.

Parná sauna
Výhodou parnej sauny, kde teplota dosahuje max. 60°C pri 100 % vlhkosti, je jej nižšia záťaž na organizmus. Vlhký vzduch priaznivo pôsobí na pokožku, ktorá sa silne prekrvuje a intenzívne čistí. Pokožka tak zostáva jemná a zamatovo mäkká. Parný kúpeľ má pozitívne účinky aj pri oslabení ciev, pri zrazeninách a pri ochoreniach dýchacích ciest.

Slnečná lúka
Práve tak ako slnečné lúče, aj ultrafialové lúče slnečnej lúky vyvolávajú v človeku dobrú náladu, zvyšujú vitalitu a produkciu životne dôležitého vitamínu D, pôsobia pozitívne na stavbu kostí, na imunitu organizmu a zmierňujú problémy pokožky. Pod slnečnou lúkou sa opálite presne tak ako vo voľnej prírode.

Otváracie hodiny
Pondelok – Štvrtok     13:00 – 21:00
Piatok, Sobota     09:00 – 22:00
Nedeľa     09:00 – 21:00

Deti mladšie ako 15 rokov majú vstup do saunového sveta povolený len počas prvých 2 hodín otváracej doby.

MASÁŽE
Klasická masáž patrí medzi základné liečebné prostriedky a má vynikajúce liečebné účinky. Stimuluje krvný obeh a lymfatický systém, pomáha eliminovať toxíny z tela a zachovávať pokožku pružnú. Blahodarne pôsobí aj na nervový systém a celkový stav organizmu.
Reflexná masáž chodidiel

Reflexná masáž chodidiel je jednou z najúčinnejších metód alternatívnej medicíny. Reflexná terapia využíva tlak a masáž reflexných zón. Tlakom na danú plochu alebo bod sa prenáša signál na príslušný orgán, takže ozdravný uvoľňujúci účinok je okamžitý, čo má veľký význam predovšetkým pri bolestiach alebo akútnych problémoch.

Medová masáž je osvedčená liečiteľská detoxikačná metóda, ktorá spočíva v jednoduchej masáži s využitím detoxikačných účinkov medu. Vďaka medu dochádza k odstraňovaniu starých usadenín a jedov až z hĺbky telesných tkanív, čo má zároveň anticelulitídové účinky. Masáž je vhodná najmä pre ženy.

Thajské masáže predstavujú tú najlepšiu a najkomplexnejšiu starostlivosť o telo i dušu. Wellness hotel Patince spolupracuje s najlepšími profesionálnymi thajskými masérkami – absolventkami školy thajskej masáže so sídlom v buddhistickom kláštore WAT PHO v Bangkoku. Vďaka tomu máte možnosť dopriať svojmu telu a duši to najvzácnejšie, čo v tomto smere existuje.

Klasická thajská masáž
Ide o unikátne orientálne liečiteľské umenie, založené na stláčaní dôležitých tlakových bodov ležiacich pozdĺž desiatich energetických dráh ľudského tela. Masáž uvoľňuje telesné aj psychické napätie, posilňuje nervovú sústavu, upravuje vyrovnanosť krvného tlaku, detoxikuje krv, odstraňuje migrenické bolesti a celkovo prispieva k psychickej uvoľnenosti a stimulácii životnej energie.

Thajská reflexná masáž chodidel
Stláčanie akupresúrnych bodov na chodidlách zodpovedajúcich jednotlivým častiam a orgánom ľudského tela má priaznivé účinky na telo a myseľ. Pokiaľ ste takúto masáž ešte nikdy nezažili, je čas to konečne vyskúšať.

Herbálna thajská masáž
Masáž spočíva v prikladaní horúcich váčkov naplnených špeciálnou zmesou viac než dvoch desiatok rozličných aromatických a liečivých bylín na telo, kde do svalovej hmoty uvoľňujú relaxačné a liečivé  látky.

Thajská uvoľňujúca masáž chrbta a hlavy
Masáž zameraná špeciálne na najviac stuhnuté a bolestivé časti tela spôsobené najmä sedavým zamestnaním a nedostatkom pohybu. Uvoľní napäté svalstvo, odstráni bolesti hlavy a zaručí absolútny relax a pohodu.

Aromatická thajská masáž
Masáž spočíva v aromaterapii a masírovaní stuhnutého svalstva. Má relaxačné účinky a navodzuje stav duševnej rovnováhy. Okrem toho však tieto liečivé oleje výrazne pomáhajú aj pri kožných problémoch.

Otváracie hodiny
Pondelok – Streda     13.00 – 21.00
Utorok     Zatvorené
Štvrtok     09.00 – 21.00

Beauty & Spa
Kozmetika a telové ošetrenia

Špičkovo vyškolené kozmetičky a maséri sa postarajú o Vašu pohodu a krásu. Ponúkame Vám široký výber kozmetických prípravkov na ošetrenie pleti a celého tela, ktoré sú určené výhradne na prácu a predaj v Spa hoteloch a v kozmetických salónoch, kde je zabezpečená ich odborná aplikácia pre maximálny komfort zákazníka.

Salónna kozmetická značka MARY COHR získava zo srdca prírody to najlepšie pre ženskú krásu výberom tých najlepších rastlín, z ktorých sú extrahované najúčinnejšie aktívne látky. MARY COHR ako prvá kozmetická značka vytvorila kozmetické ošetrenia bez geneticky upravených zložiek, parabénov a chemických filtrov.

Spoločnosť Sothys právom patrí k „Haute de game“, teda medzi najexkluzívnejšie svetové kozmetické značky. Celých 60 rokov uspokojuje požiadavky aj tých najnáročnejších klientov, a to vďaka kvalite účinných prípravkov a rozmanitosti programov salónnych rituálov.
Spa ošetrenia

Ponúkame Vám rôzne druhy Spa ošetrení rúk a nôh.
Zábaly, ktoré Vám ponúkame blahodarne pôsobia ako na telo aj ducha.
Kúpele výrazne pomáhajú pri kožných problémoch.
V našom kaderníctve sa postaráme o Váš dokonalý účes a zdravé vlasy.
Okrem štandardných kaderníckych služieb a poradenstva máte k dispozícii aj bohatú ponuku vlasových ošetrení špeciálnymi ampulkami s kozmetikou BIOLAGE.
Profesionálna vysoko kvalitná značková kozmetika Biolage obsahuje najčistejšie výťažky z rastlín, ktoré blahodarne pôsobia na zdravie a harmóniu vlasov a stará sa o ich hebkosť a lesk. Aktívne prírodné zložky sú doplnené expertízou laboratória MATRIX a patentovaným komplexom ceramidov, ktorý uzdravuje Vaše vlasy a obnovuje ich prirodzenú štruktúru.
Zaradenie

Kúpele a wellness
, Typ: Ostatné zariadenia

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Pokračovať na: Hodnotenia


4.8

Hodnotilo 5 používateľov

5 Hviezdičiek

4 Hviezdičiky

3 Hviezdičiky

2 Hviezdičiky

1 Hviezdička 

  • (5)
Erika Sačková Krížiková - pred 2 rokmi

V októbri 2021 sme spolu s manželom boli na pobyte. Vybrali sme si romantický pobyt a boli sme veľmi spokojní. V tom čase bolo málo ľudí, nikde sme nečakali a veľmi sa nám páčilo. Ubytovanie super, strava výborná a procedúry, ktoré sme si vybrali boli vynikajúce. Veľmi sa nám páčilo a radi sa opäť vrátime. Jediný problém, ktorý nám robí vrásky je ,že sme dostali voucher na jednodňový vstup do wellness a sáun od dcéry , zakúpený cez zľavový portál a vôbec sme ho kôli korone nevyužili. Plánovali sme sa opäť vrátiť ale žiaľ nebol vhodný termín a potom prišli obmedzenia a tým pádom nám vouchery prepadli. To ma skutočne mrzí. Už nech môžme opäť normálne žiť,to nám chýba.

  • (5)
Dékány Ján - pred 2 rokmi

Málo ľudí. Výborný relax v teplej vode.

  • (5)
Silvia Martykanova - pred 2 rokmi

Maximálna spokojnosť,servis a ústretový personál 👌

  • (5)
TOMGRAF DJ - pred 2 rokmi

Bolo výborne odporúčam procedury a thajsku masaž 🙂👌

  • (4)
Kornélia Valacsay - pred 2 rokmi

Čistota, ochotný, milý personál,jedlo vynikajúce.

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences