Logo zariadenia Liečebňa Sv. Františka, a.s.
  • (4)
  • O zariadení

Popis zariadenia


Liečebni sv. Františka sa poskytuje zdravotná starostlivosť (LDCH), hradená zdravotnými poisťovňami,  pacientom s komplikáciami prevažne viacerých chronických chorôb dospelého veku. Ich diagnózy sú známe a stav nevyžaduje ďalšie  intenzívne vyšetrovanie a liečbu, ale vyžaduje si prítomnosť lekára, intenzívnu ošetrovateľskú starostlivosť, rehabilitáciu a nácvik každodenných aktivít.

 

Pre pacientov, ktorí sú nevyliečiteľne chorí a nachádzajú sa terminálnom štádiu života je určený hospicová starostlivosť. V nej zaručujeme, že pacient nebude trpieť neznesiteľnou bolesťou, neostane sám a bude mu poskytnutá psychická a duchovná podpora. 

 

 

Zmluvné poisťovne

  • Spoločná zdravotná poisťovňa, a.s.
  • DÔVERA zdravotná poisťovňa, a.s.
  • APOLLO zdravotná poisťovňa, a.s.
  • Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.
  • Union zdravotná poisťovňa, a.s.
  • Európska zdravotmá poisťovňa, a.s.

 

Zaradenie

Hospic
, Typ: Zdravotnícke zariadenie

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Lekári

  • MUDr. Alena Sabová
    (primár)
  • MUDr. Martina Kozovská
  • MUDr. Anna Tölgyessyová
  • MUDr. Miroslava Barlíková
  • MUDr. Zuzana Vojtašová
  • MUDr. Oleksii Sorokin, PhD

Sestry

  • Júlia Szolgayová
    (vrchná sestra)

Ostatné


Parkovanie
Bezbariérový prístup

Jazyk


anglický
nemecký
maďarský
slovenský
ukrajinský

Pokračovať na: Hodnotenia


5

Hodnotilo 4 používateľov

5 Hviezdičiek

4 Hviezdičiky

3 Hviezdičiky

2 Hviezdičiky

1 Hviezdička 

  • (5)
Soňa Slimáková - pred 2 rokmi

Ďakujeme personálu Liečebne sv. Františka, pani primárke MUDr. Alene Sabovej, MUDr. Sorokinovi, všetkým lekárom, zdravotnému personálu, sanitárom, kňazovi, recepčným za obetavú starostlivosť o našu mamu Annu Slimákovú. Svojim vysoko profesionálnym a empatickým prístupom ponechávate aj ťažko chorému človeku pocit ľudskej dôstojnosti. Palium znamená plášť, prikrývku. Predstavuje stav, že keď nemôžeme ranu vyliečiť, tak ju aspoň prikryjeme, aby trpiacemu bolo teplo, netrápili ho bolesti. Mama je už v nebi a my ďakujeme za jej prikrytie....

  • (5)
Zuzana Mazancova - pred 2 rokmi

Vážená a milá pani primárka MUDr. A.Sabova, MUDr. M.Kozovska, MUDr. Sorokin MUDr.Vojtašova a milé zdravotné sestry. Úprimne ďakujem za možnost zlepšiť môj zdravotny stav vo vašej liečebni sv.Františka. Veľmi si vážim zdravotnú a odbornú starostlivosť fyzioterapeutky pani Adrianky Ravaszovej, ktorá svojou empatiou, laskavým prístupom a cvičeniami mi davala nádej k dosiahnutiu mojej túžby opäť chodiť. Poďakovanie vyjadrujem aj kolektívu sanitárok a sanitára. Vážim si ich láskavý prístup a služby pre psientov. Ešte raz ďakukem všetkým. Prajem vám pevné zdravie, šťastie a veľa lásky vo vasom osobnom živote.

  • (5)
Stanislav Moravčík - pred 3 rokmi

Pred 2 rokmi bola moja manželka, po pobyte v nemocnici, prijatá do Vášho zdravotníckeho zariadenia v kritickom stave, v stave zomierania. Nedokázala sa už sama najesť, nedokázala už ani sedieť. Počas niekoľko mesačného pobytu v roku 2019 vo Vašom zariadení, najprv v hospici a potom v liečebni liečbou a rehabilitáciou, sa jej zdravotný stav natoľko zlepšil, že môže byť v domácom prostredí so mnou. Dokáže sa ešte vo veku nad 70 rokov sama doma pohybovať bez pomoci a aj samostatne vykonávať bežnú činnosť v domácnosti nevyžadujúcu zvýšenú námahu. Zásluhou všetkého personálu Vášho zariadenia, moja manželka nielen ešte žije, ale môže si užívať aj mnohé radostí života už vyše roka. V štátnych zdravotníckych zariadeniach dokázali jej ochorenie iba spomaliť a oddialiť už prichádzajúcu smrť. Počas pobytu vo Vašom zariadení dokázal zdravotnícky personál vylepšiť manželkin stav natoľko, že to možno označiť jednoznačne ako zázrak, lebo nie je bežné odísť z hospica do liečebne a potom domov, je to niečo mimoriadne. To svedčí o kvalite poskytovania zdravotníckej starostlivosti v rámci Vašich obmedzených možností. Za to patrí vedeniu a všetkému personálu Liečebne naša veľká vďaka. Náplňou hospicov je poskytovanie paliatívnej starostlivosti. Jej úlohou je zmiernenie telesného a duševného utrpenia zomierajúceho. Paliatívna starostlivosť je celosvetovo zatiaľ podceňovaná ako súčasť zdravotnej starostlivosti. Niekde viac, inde menej. V našom prípade paliatívna starostlivosť urobila niečo navyše, čo nie je jej úlohou - zachránila život. Tu je presvedčivé svedectvo o dobrej kvalite poskytovaných služieb v Liečebni Sv. Františka. A preto si zaslúži pozornosť širokej verejnosti a aj lepšiu podporu zo strany štátu. Manželke i mne DALI STE NAJKRAJŠÍ DAR - ŽIVOT. Na to nemožno nikdy zabudnúť. SRDEČNE VÁM ZNOVU ĎAKUJEME.

  • (5)
Rudolf Klein - pred 3 rokmi

Odporúčam aj mladším (33r) na doliečovanie, perfektný prístup celého personálu robí z dlhodobej liečby znesiteľnú.

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences