Logo zariadenia Hospic Milosrdných sestier v Trenčíne
  • (5)
  • O zariadení

Popis zariadenia


 

Hospic Milosrdných sestier poskytuje osobám s chronickou, nevyliečiteľnou a zároveň pokročilou a aktívne progredujúcou chorobou s časovo obmedzeným prežívaním špecializovanú paliatívnu starostlivosť ústavnú (od decembra 2005) aj ambulantnú (od júna 2020); integroval do nej aj špecializované sociálne poradenstvo, a taktiež psychologickú a duchovnú starostlivosť. Starostlivosťou zahŕňa aj rodinu a blízkych pacienta.

Víziou hospicu je vytvoriť pre pacientov prostredie, ktoré dýcha DOMOVOM, kde bude každý zomierajúci čo najmenej TRPIEŤ a zažije PRIJATIE a LÁSKAVÚ starostlivosť.

Víziou interdisciplinárneho tímu hospicu je byť nástrojom, cez ktorý pacienti pocítia Božiu NEHU, ako i zvyšovanie KVALITY posledného obdobia ich života v hospici vďaka INDIVIDUÁLNEMU prístupu k ich bio-psycho-socio-spirituálnym potrebám.

Hospic nie je domov dôchodcov, ani liečebňa pre dlhodobo chorých a ani rehabilitačný ústav.

Zaradenie

Hospic
, Typ: Zdravotnícke zariadenie

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Ostatné


Parkovanie
Bezbariérový prístup

Jazyk


anglický

Pokračovať na: Hodnotenia


5

Hodnotilo 5 používateľov

5 Hviezdičiek

4 Hviezdičiky

3 Hviezdičiky

2 Hviezdičiky

1 Hviezdička 

  • (5)
Sasha Geciova - pred 2 rokmi

Vynikajúce zariadenie pre ľudí čo majú terminálnu diagnózu a potrebujú dožiť záverečné týždne či mesiace s medicínskou starostlivosťou. Jednak úroveň starostlivosti ako takej je top (hygiena, čistota, izby/interiér, ošetrovanie, prebaľovanie a samotná medicínska starostlivosť). K tomu sa ešte pridáva naozaj jedinečný prístup personálu, od admin pracovníkov na začiatku, cez rádové a zdravotné sestry/bratov, ošetrovateľky a ošetrovateľov až po lekárky a lekárov. Na ilustráciu, na začiatku sa spýtajú aké majú pacienti koníčky, aby ich lepšie spoznali, casto sa pristaví k pacientom na pokec či už dobrovoľník, psychológ, páter, to už v závislosti od stavu a osobnosti pacienta. V najväčšej možnej miere sa tam snažia čas pacientom spríjemniť. Napríklad veci ako terapia so psíkmi, jemná masáž raz týždenne, napríklad otcovi urobili praženicu ak mal chuť, tiež ako tuhý fajčiar mal možnosť si ísť zapáliť von ak by chcel, mnohí pacienti majú duchovné potreby a je tam kaplnka, atď. Aj v noci milý a nezlomný personál stále k dispozícii ked otec trebars aj zvonil 4-5 krát. Ďalšie plus že nemajú žiadne limity na stretnutia s blízkymi, tí môžu prísť hocikedy, zostať koľko chcú, a aj prenocovať. Každý jeden člen personálu milý a vnímavý a v príjemnej atmosfére, ide o zariadenie ktoré oslavuje život, nie je tam nič ponuré aj ked teda sa tam životné príbehy končia. Definitívne odporúčam ak máte blízkeho s terminálnou diagnózou a domáca starostlivosť už prestáva byť možná.

  • (5)
Marek Gestinger - pred 2 rokmi

Bol som veľmi prekvapený ako sa ujali mojej iba 41 ročnej manželky ktorá tu už bohužiaľ nieje.Velmi čisté a príjemné prostredie plné lásky a pokory. Som nesmierne vďačný za to že mohla odísť dôstojne a v takomto prostredí Mal som výčitky svedomia že som sa o ňu nedokázal postarať sám doma ale nakoniec to bolo to najlepšie čo som pre ňu ešte mohol urobiť. Ďakujem ešte raz z celého srdca!!!!!!!!

  • (5)
Jozka Dubovcova - pred 2 rokmi

Zatiaľ som nezažila lepšiu a príjemnejšiu opateru chorých na ich poslednej ceste ako môj brat. Izba veľmi príjemná. Veľké ĎAKUJEM za môjho brata.

  • (5)
Gabo Kohut - pred 3 rokmi

Mal som tam maminu. Vždy keď sme tam prišli, mamina bola čistá a prezlečená. Priestory umyté žiadny puch. Personál milý a ochotný. Môžem len odporučiť!! Ďakujeme

  • (5)
Ľuboš Tkáčik - pred 4 rokmi

Hospic Milostných sestier (z rehole Satmárok) zriaďuje O.Z. Refugio a spravujú rehoľné sestry. Prvé, čo záujme návštevníka, je privítanie. Úprimné: "Vitajte u nás!" nie je práve bežné v zdravotníckom zariadení, zato určite poteší. Následne návštevník očakáva typický nemocničný pach, no ten tu nie je. Čo tu naopak je, tak neopakovateľná rodinná atmosféra. Personál má ku klientom krásny ľudský prístup a veľkú ochotu pomôcť s čím môžu. Okrem bezosporu kvalitnej základnej služby poskytujú zamestnanci ešte niečo navyše: sprevádzajú zomierajúcich, ak je to možné rozprávajú sa s nimi, modlia sa s nimi, prinášajú im Pána Ježiša, zabezpečia i ostatné sviatosti podľa vôle klienta. Ak to možné nie je aspoň sú pri klientoch v ich posledných momentoch, aby neodchádzali na druhý svet sami. Rozhodne toto zariadenie odporúčam.

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences