Logo zariadenia N&R Optic s.r.o.

Otváracie hodiny

  • Pondelok

  • Utorok

  • Streda

  • Štvrtok

  • Piatok

  • O zariadení

Popis zariadenia


Meranie zraku Z A D A R M O !

DIOPTRICKÉ OKULIARE:
Ľudské oko funguje ako optická sústava založená na princípe lomu svetla, čo znamená že mení smer lúčov ktoré ním prechádzajú. Pokiaľ je oko v 100% stave dochádza ku zobrazeniu pozorovaného obrazu presne na sietnici oka. Videnie predmetov v rôznych vzdialenostiach umožňuje vnútro-očná šošovka, ktorá mení svoj tvar a vytvára ostrý obraz. Tento proces sa nazýva akomodácia. Ak nedochádza ku ostrému videniu ide určite o zrakovú poruchu.

SLNEČNÉ OKULIARE:
Ako funguje oko

Pokiaľ oko nemá žiadnu chybu videnia, vytvára sa obraz vzdialených alebo blízkych predmetov na sietnici. Šošovka sa zakrivuje alebo oplošťuje v závislosti na vzdialenosti tak, aby bol vytvorený obraz jasný a ostrý. Tento proces sa nazýva akomodácia. Akomodácia umožňuje videnie od niekoľkých centimetrov až do nekonečna. Pokiaľ je obraz vytvorený na sietnici neostrý, znamená to, že oko má chybu videnia.

Polarizácia
Odrazy svetla od povrchu transparentného média sú čiastočne polarizované. Väčšina odrazeného svetla (v závislosti od uhlu odrazu a povrchu) je polarizovaná vertikálne. Polarizačný filter v šošovke je orientovaný horizontálne a spôsobuje to, že svetelné reflexy, ktoré sú dôsledkom odrazeného, vertikálne polarizovaného svetla, nemôžu ďalej prejsť. Pokiaľ riadite vozidlo na vlhkej vozovke a naviac proti slnku, tak polarizačná šošovka pohlcuje väčšinu nepríjemných oslnivých reflexov.

Ochrana proti UV
Pri expozícii vysokým úrovniam UV žiarenia potrebujú oči účinnú ochranu, aby nedochádzalo k takým potiažam, ako je zapálenie spojiviek alebo snežná slepota. Zatiaľ čo UV žiarenie vo veľkých mestách je redukovane smogom a výfukovými plynmi, pri silných odrazoch od jasných pieskových plážach alebo vodnej hladiny naopak získava na intenzite. Expozícia UV žiarenia je intenzívnejšia tiež vo väčších nadmorských výškach. Pokiaľ naviac napadne čerstvý sneh, odráža sa až 80 % ultrafialového žiarenia.

Všetky slnečné ochranné šošovky, ktoré nás kúpite, preto poskytujú spoľahlivú ochranu proti UV žiareniu.


Slnečné okuliare chránia oči nielen proti UV žiareniu, ale aj proti oslneniu. Oslnenie znižuje jasnosť nášho videnia a môže dokonca viest k slzeniu očí a bolestiam hlavy.

Viac informácií nájdete tu.

OKULIAROVÉ ŠOŠOVKY:

Ponúkame všetky druhy okuliarových šošoviek s antireflexom, zúžené s rôznym indexom lomu.

  • JEDNOOHNISKOVÉ - sférické, asférické, cylindrické /astigmatizmus/
  • DVOJOHNISKOVÉ - bifokálne
  • VIACOHNISKOVÉ - multifokálne /na všetky vzdialenosti v jednom ráme/ a interiérové /stredná vzdialenosť a blízko v jednom ráme/
  • ŠPECIÁLNE OKULIAROVÉ ŠOŠOVKY s PC filtrom - odporúča sa pri práci s PC
  • FOTOCHROMATICKÉ - samozafarbujúce aj stálofarebné /podľa vlastného výberu/

Okuliarové šošovky v skladovom rozsahu DO 24 HODÍN.

KONTAKTNÉ ŠOŠOVKY:
Stúpajúci pokrok vo výrobe kontaktných šošoviek nám umožnuje oveľa väcší výber a lepšiu starostlivosť. Pokrok vo výrobe sa dostal až tak daľeko, že kontaktné šošovky môžete mať na oku počas celého dňa, aj v priebehu spánku. Kontaktná šošovka sa stala neviditeľnou korekčnou pomôckou pre nositeľa, ktorému prekážajú okuliare napr. pri športe, práci, zábave a iných činnostiach. Pre zmenu či zvýraznenie farby Vašich očí je tu pre Vás široký výber farebných kontaktných šošoviek. Ak ste si nezvykli na pravidelnú starostlivosť o kontaktné šošovky sú tu pre Vás jednodňové kontaktné šošovky. Na konci dňa použité šošovky vyhodíte a druhý deň použijete nový pár.

Starostlivosť
Pri nosení kontaktných šošoviek je dôležité dodržiavať starostlivosť. Čistenie kontaktných šošoviek je nutné, pretože pri ich nosení sa na povrchu vytvárajú nečistoty z vonkajšieho prostredia, a taktiež lipidy a proteíny produkované slzami. V prípade nedostatočnej starostlivosti môže dôjsť k rôznym komplikáciám (zápaly, alergické reakcie, infekčné rohovkové vredy) a zhoršeniu znášanlivosti kontaktných šošoviek .

Ak sa rozhodnete nosiť kontaktné šošovky, mali by ste sa vopred informovať a premyslieť si, podľa doporučenia a odborných rád kontaktológa, aký typ kontaktných šošoviek je pre Vás najvhodnejší. Pri nosení kontaktných šošoviek je potrebné, aby ste dodržiavali pokyny vášho kontaktológa.

Ponúkame Vám kontaktné šošovky denné,mesačné,polročné,číre,farebné,crazy.


Náš odborne vyškolený personál vám pomože zvoliť vhodný typ...


DOPLNKY:
Púzdra - rôzne farby, materiál, prevedenie v rôznych cenových reláciách
Čistidlá / roztoky - na okuliare, fotoaparáty a inú optiku
Šnúrky - rôzne farby, materiál, prevedenie v rôznych cenových reláciách
Lupy - školské, technické, čitateľské, hodinárske
A iné ...

SERVIS:
Na všetky okuliare zakúpené u nás aj inde, poskytujeme záručný aj pozáručný servis. Ako jedna z mála optík v Bratislave, opravujeme rámy letovaním.


Ďalšie informácie


Ďalší personál: súčasťou optiky je očná ambulancia Mudr.Štetinovej,Phd
Zaradenie

Optika
, Typ: Zdravotnícke zariadenie

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Ostatné


Parkovanie
Platba kartou

Pokračovať na: Hodnotenia


Doposiaľ nehodnotené...

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences