Logo zariadenia Kryocentrum Bratislava - KRYOFIT

Otváracie hodiny

  • Pondelok

  • Utorok

  • Streda

  • Štvrtok

  • Piatok

  • Sobota

  • posledny vstup 18:00
  • O zariadení

Popis zariadenia


Kryoterapia je určená všetkým,ktorým záleží na ich zdravý a vitalite.Je možné ju absolvovať neobmedzene a upevňovať a zároveň skvalitňovať si tak zdravie po celý život.Kryoterapia spája prevenciu,rehabilitáciu a regeneráciu.

Mnohým z vás pri slove kryoterapia asi behá mráz po chrbte. Pomyslíte si, že je vám zima, aj keď je vonku –5 °C a nepotrebujete nijaké experimenty. No iné si myslia ľudia, ktorí už raz tento extrém skúsili a nedajú naň dopustiť. Co je vlastne kryoterapia?

„Nie je to otužovanie. Princíp je na inom podklade. Keď človek vojde do komory, je to pre telo určitý stres. Pomocou senzorov sa dostane do mozgu informácia, že tu nie je niečo v poriadku. Organizmus sa chráni tým, že spätne vyšle signál na elimináciu stresu. Ten vzniká tak, že sa vo zvýšenej miere začne tvoriť hormón šťastia endorfín, kortikoidy, u mužov endorfíny. Keď potom vyjdete z komory, stres pominie, ale tieto látky sú troj až štvornásobne zvýšené a pokiaľ klesnú, trvá to do štyroch hodín a zatiaľ pozitívne vplývajú na telo. V druhej fáze musí nastať pohyb, vďaka ktorému sa tieto látky lepšie rozprúdia v cievach.“

Kryoterapia ako životný štýl

Pôsobením chladu, ktorý dosahuje extrémne nízke hodnoty – mínus 12O ° C dochádza v ľudskom organizme k zmenám, ktoré pre bežného človeka, ale aj pre postihnutého ochorením pohybového aparátu ako napr. reuma, degeneratívne postihnutie kĺbov, artrózy a poúrazové poškodenia kĺbov, svalov a väzivového aparátu majú veľmi pozitívny efekt. Kryoterapia je určená širokej skupine ľudí, ktorých trápia zdravotné problémy, alebo sa o svoje zdravie zaujímajú a snažia sa žiť aktívny a vitálny život.

Všade vo svete sa dostáva do popredia aktívna starostlivosť o zdravie. Znamená to úplne jednoduchú vec. Ako sa o svoj organizmus človek v mladosti stará, tak mu to potom organizmus v druhej polovici života vráti. Prevencia a predchádzanie ochoreniam a úrazom je podstatne lacnejšie a časovo príjemnejšie ako užívanie liekov, návštevy lekára a pobyt v nemocnici. Všetci, ktorí zatiaľ absolvovali kryoterapiu v našom zariadení si pozitívny vplyv pôsobenia chladu a dlhodobo pozitívny efekt  chvália a do nášho zariadenia sa opakovane vracajú.

Takmer každá žena vyskúšala už mnoho skrášľovacích procedúr…                                         Skúsenosti evidentne preukázali aj kozmetické účinky pôsobenia chladu, ktoré ženy vyhľadávajú. Pobyt v kryokomore preukázateľne vypína pokožku, omladzuje, osviežuje a vplyvom hormónu endorfínu, ktorý je pri terapii produkovaný, aj zlepšuje náladu. Pôsobením chladu na vrstvy kože a následným prekrvením/vytlačením tuku z buniek pomáha odstraňovať celulitídu, posilňuje odolnosť a kvalitu pokožky celého tela. Kryoterapia aktívne napomáha pri chudnutí a znižovaní hmotnosti a takisto pri ťažkostiach v menopauze.

Vrcholový a rekreačný šport a aktívny život.                                                                                     Športovcom pomáha pri zvyšovaní svalovej výkonnosti, kondície, regenerácii pred a po športových výkonoch a pri regenerácii poúrazových stavov. Podporuje svalovú relaxáciu i celkovú biologickú regeneráciu a vďaka intenzívnemu okysličeniu  zabraňuje vzniku kyseliny mliečnej. Kryoterapiu  využívajú aj najlepší profesionálni športovci, ako jednu z najmodernejších a najúčinnejších foriem regenerácie a zvyšovania výkonnosti takzvanou čistou formou, pred alebo po športovom výkone.

LOKÁLNA KRYOTERAPIA

Lokálna kryoterapia sa s úspechom využíva v športovom lekárstve, a pri liečbe reumatoidných ochorení, ochorení pohybového aparátu, skleróze multiplex, zápale kĺbov, poúrazových a pozápalových stavoch pohybového aparátu, pri procese rehabilitácie a urýchlenia návratu do aktívneho života a pri ďalších ochoreniach. Spôsobuje rýchlejšie hojenie rán a pomáha odstraňovať pozostatky zápalu. Reakciou na chlad dochádza k zníženiu subjektívneho pocitu bolesti. Pôsobenie chladu urýchľuje liečbu mäkkých tkanív a kĺbov po úrazoch eliminuje krvácanie a opuchy, znižuje bolestivosť, podporuje svalovú relaxáciu, celkovú biologickú regeneráciu. Je veľkým prínosom pri liečbe a návrate stratenej pohyblivosti a funkčnosti pohybového aparátu.  6 aplikácií na telo /na určené miesto/ nahradzuje 1 vstup do kryokomory čo je veľmi dôležité pre ľudí kontraindikovaných pre vstup.

Využitie lokálnej kryoterapie

Princípom lokálnej kryoterapie je zníženie teploty postihnutých tkanív kĺbov, svalov, šliach v čo najkratšom čase. Čas trvania takéhoto zákroku  sú 3 min pri malých ošetrovaných miestach, tento stimul vyvolá v postihnutej oblasti výrazné prekrvenie, naštartuje hojivé procesy, pôsobí proti bolesti,opuchom a zápalom.

Rehabilitácia

·               Urýchľuje hojenie po zraneniach a po operáciách pohybového aparátu o 50% 

·               Znižuje svalové napätie a uľavuje od bolesti

Športové lekárstvo

·               Znižuje bolesti kĺbového, väzivového a svalového aparátu spôsobených                               intenzívnym tréningom

·               Výrazne urýchľuje hojenie výronov, hematómov, poškodených mäkkých tkanív

Reumatológia

·               Znižuje aktivitu zápalových procesov

·               Uľavuje od bolesti kĺbov

·               Redukuje opuchy kĺbov

Ortopédia

·               Znižuje svalové napätie

·               Urýchľuje hojenie po operácii

·               Zvyšuje pohyblivosť postihnutých končatín

Dermatológia

·               Pozitívne ovplyvňuje priebeh ochorení ako sú lupienka a atopický ekzém

·               Urýchľuje hojenie pokožky a pôsobí proti bolesti po kozmetických a plastických                  operáciách

Zaradenie

Kryoterapia
, Typ: Alternatívna medicína

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Typ


Štátna

Ostatné


Parkovanie
Bezbariérový prístup
Platba kartou

Pokračovať na: Hodnotenia


Doposiaľ nehodnotené...

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences