Logo zariadenia Lekáreň LIPA - PharmDr. Ladislav Lukáš
  • (5)

Otváracie hodiny

  • Pondelok

  • Utorok

  • Streda

  • Štvrtok

  • Piatok

  • Pohotovostné služby sú v Bánovciach nad Bebravou zabezpečené každodenne do18:00
  • O zariadení

Popis zariadenia


Lekáreň LIPA

komplexná lekárenská starostlivosť

www.lekarenlipa.sk

 

Nájdete nás v Bánovciach nad Bebravou na Sládkovičovej 24.

(Pre zobrazenie mapy stačí kliknúť na podčiarknuté časti adresy.)

 

V našej lekárni sa snažíme poskytovať pacientom a klientom kvalitné služby v zmysle zásad pharmaceutical care. Kladieme dôraz na lekárenstvo ako službu a servis, nie ako obchod. V prvom rade je dôležité zdravie a záujem pacienta a klienta. Preto Vás na prvom mieste oboznámime s našimi službami.

 

NOVINKOU v našich službách od 1. októbra 2007 je KARTA ZDRAVIA®, ktorá umožňuje využívať viaceré nadštandardné služby lekárenskej starostlivosti. V súčasnosti sa do projektu zapojilo 21 lekární na celom Slovensku a ich počet rastie. Viac...

 

Pre online nákup lekárenského sortimentu odporúčame

   iLekáreň  

www.iLekaren.sk


Ponúkané SLUŽBY:

 

  • MERANIE KRVNÉHO TLAKU:

Hodnota krvného tlaku by  mala byť nižšia ako 140/90 [Torr]

Tlak meriame klinicky overeným tlakomerom OMRON M7 s univerzálnou manžetou pre obvod paže 22 až 42 cm. Pri meraní dodržiavame zásady správneho merania tlaku tak, aby nameraná hodnota zodpovedala aktuálnemu tlaku krvi a nebola ovplyvnená náhodnými odchýlkami, keď pacient prišiel k nám peši, práve vypil poobedňajšiu kávu, rozčúlil sa v rade na úrade a podobne.

O každom uskutočnenom meraní dostane pacient písomný záznam, aby mal dlhodobejši prehľad ako sa hodnota jeho krvného tlaku vyvíja.

 

  • MERANIE PERCENTA TELESNÉHO TUKU A VÝPOČET Body Mass Index (BMI):

Odporúčané percento telesného tuku je závislé od pohlavia a veku.

Odporúčaná hodnota BMI je nižšia ko 25.

Ide o meranie množstva podkožného tuku prístrojom OMRON BF 306 vodivostnou metódou. Nejde o meranie "tuku" v krvi. Percento telesného tuku je dôležitý ukazovateľ hovoriaci o miere našej telesnej aktivity a teda aj našej celkovej kondícii. Práve v poslednom čase sa často stretávame s ľuďmi, ktorý majú dobrý pomer medzi svojou váhou a výškou, čiže pri svojej výške majú primeranú váhu, ale v rámci svojej dobrej hmotnosti majú vysoký podiel telesného tuku. Znamená to, že majú málo svalovej hmoty, pretože majú málo pohybových aktivít, čo je rizikovým faktorom pre ich srdce a cievy.

 

O pomere medzi výškou človeka a jeho hmotnosťou hovorí parameter BMI (Body Mass Index). Tu treba povedať, že akékoľvek zistené zlé hodnoty by nemali byť dôvodom na rezignáciu, strach a smútok, ale radšej impulzom k POSTUPNEJ ZMENE. Zdôrazňujem slovíčko "postupnej" zmene, lebo náhle zmeny sú často neúspešné a neprospievajú pacientovi/klientovi. Ako hovoril môj kolega:

"Vaša hmotnosť nie je zlá. Dá sa povedať, že by bola v norme, len tá výška je malá. Mali by ste byť aspoň o 30cm vyšší."

 Dalším veľmi dobrým využitím je sledovanie vývoja kondície a pokroku pri redukčnej diete a pravidelnom športovaní. Často sa totiž stáva, ze pri znížení príjmu potravy a zvýšení množstva pohybu človek aj po niekolkých týždňoch neschudne. Je to dôsledok toho, že telesný tuk sa síce stráca, ale pribúda svalová hmota. To je veľmi dobré, ale ručička na váhe ukazuje len malý, alebo žiadny pokles a môže dojsť k strate motivácie. Úsilie sa zdá byť zbytočné. Pomocou tohto prístroja sa dá zistiť, že nežiadúci tuk sa mení na svalovú hmotu.

 

MERANIA BIOCHEMICKÝCH PARAMETROV

Ide o merania metódou takzvanej "suchej chémie". Spektrofotometricky sa stanovuje hladina daného parametru z kvapky kapilárnej krvi. Používame na to prístroj ACCUTREND GCT od firmy ROCHE. Je to prístroj registrovaný Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv, čiže s overenou presnosťou a spoľahlivosťou. Merania uskutočňujeme v rámci celoslovenského projektu Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a Slovenskej lekárnickej komory s názvom "VAŠE SRDCE".

Na nasledovné merania je nutné objednať sa aspoň jeden deň vopred. Meranie vykonávame v čase od 7:30 do 8:00. V inom čase na základe predchádzajúcej dohody. Termín je možné dohodnúť aj telefonicky na čísle 038/760 24 06.

 

  • MERANIE HLADINY CHOLESTEROLU V KRVI:

Hodnota cholesterolu by mala byť nižšia ako 5 mmol/l

Hladina cholesterolu v krvi je dôležitým ukazovateľom potenciálneho kardiovaskulárneho rizika. Čím je hodnota cholesterolu vyššia, tým je vyššie aj riziko rozvoja aterosklerózy a následne aj srdcovej a mozgovej príhody.

 

  • MERANIE HLADINY TRIGLYCERIDOV V KRVI:

Hodnota triglyceridov by mala byť nižšia ako 2 mmol/l 

Triglyceridy zo živočíšnych tukov sú hlavným stavebným kameňom pre tvorbu cholesterolu v tele a preto rovnako ako vyššie uvedený cholesterol zvyšujú riziko aterosklerózy a a následne aj srdcovej a mozgovej príhody.

 

  • MERANIE HLADINY GLUKÓZY V KRVI:

Hodnota glukózy by mala byť nižšia ako 6 mmol/l

Hladina glukózy je indikátorom rizika vzniku diabetu- cukrovky. Je to metabolická porucha, pri ktorej je narušený normálny metabolizmus cukrov. Pri dlhodobo zvýšenej hladine glukózy dochádza k poškodeniu viacerých orgánov tela, sietnice, obličiek, drobných ciev končatín. Ak sa u pacienta/klienta vyskytuje spolu so zvýšenou hladinou cholesterolu, triglyceridov a obezitou, hovoríme o takzvanom METABOLICKOM SYNDRÓME. Je to významný rizikový faktor srdcovocievnych ochorení.

 


 Ponúkaný SORTIMENT:

 

  • LIEKY:

kompletný sortinent dostupných liekov na lekársky predpis aj  bez lekárskeho predpisu. Prípadné výpadky riešime objednávkou do 3 až 4 hodín (v dopoludňajšom čase), alebo 12 hodín (v popoludňajších hodinách).

 

  • ZDRAVOTNÍCKY MATERIÁL:

- INKO SORTIMENT: plienky a vložky pre inkontinentných, vkladacie plienky, podložky pod chorých, pôrodnícke vložky, fixačné nohavičky, ochranná kozmetika pre inkontinentných. Držíme sortiment firiem HARTMANN-RICO, TENA, BELLA SENI

 

- OBVÄZOVÝ MATERIÁL: obväzy, gáza, vata, buničitá vata, gázové tampóny, pružné obväzy, náplaste, chirurgické rukavice

 

- INÝ ZDRAVOTNÍCKY MATERIÁL A POMÔCKY: prúžky do glukometrov, lancety, tlakomery digitálne aj ortuťové (OMRON, HARTMANN, MICROLIFE, CHIRANA), náhradné manžety a balóniky, vyšetrovacie lopatky

 

  • DOPLNKOVÝ SORTIMENT:

- VÝŽIVOVÉ DOPLNKY: vitamíny, minerály, bylinné prípravky a tinktúry. Držíme hlavne sortiment firiem, u ktorých sa dá spoľahnúť na kvalitu a tradíciu ako napríklad WALMARK, GREEN-SWAN, GENERICA, VITAR, ROYAL, BIO, Jamieson.

 

- ČAJE: bylinné jednozložkové sypané aj v nálevových vreckách, liečivé čajové zmesi, detské čaje, ovocné čaje

 

- DETSKÁ VÝŽIVA: detské mlieka, kaše, čaje, príkrmy ovocné, zeleninové, mäsovozeleninové, instantné detské čaje a nápoje, detské prebiotiká, piškóty značiek NESTLE, HAMI, HIPP, NUTRILON, SUNAR.

 

- DOJČENSKÉ POTREBY: fľaše, cumlíky na fľaše, ukľudňujúce cumlíky, "netečúce" poháriky na učenie, hryzátka obyčajné aj chladivé, odsávačky hlienov, odsávačky mlieka. Značky BABY-NOVA, AVENT, MAM a NUK.

 

- DETSKÁ A LIEČEBNÁ DERMOKOZMETIKA- detské krémy, olejčeky, kúpacie emulzie, telové mlieka, šampóny, púdre, značiek BÜBCHEN, SEBAMED, HIPP, PENATEN. Opaľovacie prípravky a prípravky po opaľovaní BUBCHEN, DAYLONG, ALTERMED, AVENE. Dermatokozmetika firiem EUCERIN, AA-KOZMETIKA, AVENE, A-DERMA, SPIRIG, D-OLIVA.

 

Pre online nákup lekárenského sortimentu odporúčame

   iLekáreň  

www.iLekaren.sk

 

Naša lekáreň je členom    DRUŽSTVA LEKÁRNÍ  

.


Ďalšie informácie


POSKYTUJEME KOMPLEXNÚ LEKÁRENSKÚ STAROSTLIVOSŤ Lieky na recept, bez receptu, zdravotnícke pomôcky (plienky,vložky,obväzový materiál...), detské mlieka a výživa, vitamínové doplnky, bylinné čaje.Meriame krvný tlak, Body Mass Index, percento telesného tuku.Poskytujeme poradenskú a konzultačnú činnosť.
Zaradenie

Lekáreň
, Typ: Zdravotnícke zariadenie

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Lekári

  • PharmDr. Ladislav Lukáš

Ostatný personál

  • PharmDr. Petronela Lukášová
  • Dáša Krištofová
viac...

Typ


Štátna

Poisťovňa


DÔVERA ZP [24]
VšZP [25]
Union ZP [27]

Ostatné


Parkovanie
Bezbariérový prístup
Platba kartou

Jazyk


anglický
nemecký

Pokračovať na: Hodnotenia


5

Hodnotilo 5 používateľov

5 Hviezdičiek

4 Hviezdičiky

3 Hviezdičiky

2 Hviezdičiky

1 Hviezdička 

  • (5)
Milena .Kusnierova - pred 2 rokmi

Príjemná malá lekáreň s ochotným personálom.

  • (5)
Michal Slovak - pred 3 rokmi

Rýchla obsluha, príjemní ľudia, ochota poradiť aj vysvetliť.

  • (5)
Peter Šinský - pred 5 rokmi

nikam inam nechodim, len sem. S receptom, ci bez. Najlepsie ceny, najlepsi odbornici.

  • (5)
Ivan Raučina - pred 6 rokmi

Dobre poradia.

  • (5)
eshopBN - pred 6 rokmi

Vždy odborne poradia, doporučujem.

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences