Logo zariadenia Útulok pre opustených psov v Nových Zámkoch
  • (4)
  • O zariadení

Popis zariadenia


Prevádzkovanie útulku pre zvieratá – starostlivosť o zvieratá, mapa útulku, akcie, príbehy opustených zvierat.

Mestský útulok pre opustených psov vznikol na prelome rokov 1999 – 2000. Vznikol na podnet mestského úradu a občanov mesta, ktorí prispeli do vyhlásenej verejnej zbierky zhruba 80 000 Sk na výstavbu prvej etapy útulku. Útulok bolo potrebné vybudovať z dôvodu zvýšeného počtu túlavých psov v meste. Vybudovaný bol v bývalých priestoroch združených služieb mesta, ktoré tu malo svoje skleníky a sociálnu budovu pre zamestnancov. Skleník sa postupne upravoval pre potreby zvierat podľa toho koľko bolo financií. Väčšina kotercov sa robila pomocou sponzorskej, finančnej a materiálnej pomoci.

Od začiatku pôsobenia útulku tu pracuje jedna zamestnankyňa. 7 rokov patril útulok priamo pod mestský úrad. 3 roky patril útulok pod mestskú políciu. Počas týchto rokov tu pomáhali dobrovoľníci a na podnet týchto ľudí, ktorí tu pomáhajú aj teraz, bolo založené Občianske združenie čiernouško, ktoré slúži ako pomocná inštitúcia pri činnosti útulku a tiež útulok finančne podporuje na základe sponzorských darov od občanov. Za posledných šesť rokov sa útulok pre psov maximálne zmenil, prebudovala sa hlavná budova, ktorá momentálne úplne vyhovuje bezpečnostným a hygienickým podmienkam, bola schválená regionálnou veterinárnou správou a tiež krajskou veterinárnou správou ako maximálne dobre fungujúci útulok, ktorý spĺňa európske normy. Tiež umiestnenie útulku spĺňa hygienické a mestské normy, pretože sa nachádza zhruba 200 metrov od tabule mesta, chodí sem autobusová doprava, zastávka je priamo pred útulkom. Oproti sa nachádza veľké parkovisko a v okolí sa nenachádzajú žiadne obytné domy, kde by boli občania vyrušovaní štekotom psov.

Počas posledných rokov sme si vybudovali veľa možností na adopcie, hlavne zahraničné a tým pádom nemáme premnožený počet psov v útulku. Našou základnou úlohou je odchyt psov v meste. Psov, ktorí majú majiteľov, sa snažíme čo najskôr vrátiť pôvodnému majiteľovi a tým ostatným nájsť čo najskôr nové adoptívne rodiny. Máme výborne fungujúcu webstránku v piatich jazykoch, takže o našej činnosti si môžu prečítať vo všetkých krajinách Európy.
Veterinárna starostlivosť je pre našich psov na vysokej úrovni, ktorú zabezpečujú veterinári.

Od 15.10. 2011 sa útulok osamostatnil od mesta. Oz čiernouško sa stalo prevádzkovateľom útulku a plní rôzne služby mestu, okrem iného aj odchyt túlavých psov v meste a v blízkom okolí. Veľmi dobre funguje naša spolupráca s ochranárskou organizáciou v Nemecku.

Zaradenie

Útulok
, Typ: Sociálne služby

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Jazyk


slovenský

Pokračovať na: Hodnotenia


5

Hodnotilo 4 používateľov

5 Hviezdičiek

4 Hviezdičiky

3 Hviezdičiky

2 Hviezdičiky

1 Hviezdička 

  • (5)
Milan - pred 4 rokmi

Starostliva opatera a ochrana nezaopatrenych psikov

  • (5)
Michaela Plachá - pred 5 rokmi

milujem to

  • (5)
jolka kuklikova - pred 5 rokmi

Dobry den bohuzial sa mi psik stratil mali sme branu otvorene a psik musel ist von a nevieme kde sa moze nachadzat zaockovany este nebol lebo som ho dostala. dedine sme ho hladali ale ziadne stopi niet ....byvame sarovciach ak niketo nasiel tohoto psyka nech da vediet je malinki ma strst kremovu farbu a na meno macko poslucha

  • (5)
Johan Metz - pred 5 rokmi

Pekný internát

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences