Logo zariadenia Physio-Medical

Otváracie hodiny

  • Pondelok

  • Utorok

  • Streda

  • Štvrtok

  • Piatok

  • Možnosť objednať sa aj mimo ordinačných hodín.
  • O zariadení

Popis zariadenia


Physio-Medical je neštátne zdravotnícke zariadenie v Bratislave a Prešove, ktoré poskytuje fyzioterapiu vo všetkých medicínskych odboroch (pediatria, neurológia, ortopedia, traumatologia, chirurgia, a ostatné odbory.)

Sme špecializované pracovisko zamerané na diagnostiku a liečbu pohybového aparátu detí a dospelých. Využívame poznatky z jednotlivých oborov medicíny pre vytvorenie uceleného pohľadu na zdravotný problém človeka. Zmyslom našej činnosti je poskytovať individuálnu a komplexnú starostlivosť na čo najvyššej úrovni, vychádzajúcu z overených vedeckých poznatkov a našich skúseností. Vychádzame z najnovších poznatkov z neurológie a neurofyziológie. Využívame postupy vychádzajúce z vývojovej kineziológie a ontogenézy (vývoja) človeka. Našou filozofiou je spolupracovať s Centrálnym nervovým systémom človeka, ktorý funguje ako manažment tela a rozhoduje sa na základe obrovského množstva informácií z vnútorného prostredia a vonkajšieho prostredia, pričom sa snažíme nájsť najideálnejšie možné riešenie pre každého pacienta.

Snažíme sa poskytnúť čo najkomplexnejšiu liečbu a preto v prípade potreby konzultujeme zdravotný stav aj s ďalšími odborníkmi a špecialistami – neurológmi, ortopédmi, pediatrami, fyziatrami, psychiatrami, psychológmi, trénermi a inými.


Kedy je potrebné zvážiť návštevu fyzioterapeuta


Naše telo je komplexný systém, ktorý by sme mohli prirovnať k pavučine. Ak v pavučine dôjde k narušeniu čo i len jediného vlákna, naruší to celú sieť. Rovnako je to aj s naším telom. V prípade, že každý deň robíme podvedome neideálne pohyby, držíme telo v neideálnych polohách a vykonávame iné bežné činnosti, ktoré nepriaznivo ovplyvňujú naše nastavenia, naša sieť sa pomaličky začne narúšať. To znamená, že sa náš materiál (svaly, kosti, fascie a iné), začne unavovať. Signálom od nášho tela, že niečo nie je v poriadku, je diskomfort, ktorý začneme pociťovať. Pri jeho ignorácii môže diskomfort prejsť do akútnej, neskôr až chronickej bolesti, čo ešte viac naruší celú sieť. Časom môžu vzniknúť štrukturálne poruchy, ako nálezy na platničkách, kĺboch a štruktúre svalu.

Bolesť je už ale len bohužiaľ následkom toho, že niečo v našom tele nie je správne nastavené. Našou úlohou je nájsť podstatu tejto bolesti a to, čo ju spôsobuje a zaimplementovať túto zmenu do Vášho každodenného života. Ak máte záujem zveriť sa do rúk tímu skúsených fyzioterapeutov, neváhajte a objednajte sa k nám na vstupné vyšetrenie.


Ako prebieha liečba vo Physio-Medical


Na začiatok je potrebné objednať sa na vstupné vyšetrenie buď telefonicky, mailom, alebo cez našu facebookovu stránku. Na základe vzájomnej komunikácie vyberieme termín, ktorý Vám bude najviac vyhovovať.

Naše fyzioterapeutické centrum sa nachádza v Bratislave v mestskej časti Petržalka, v budove Petržalského bowlingového centra, na prvom nadzemnom podlaží. Parkovanie je bezproblémové, keďže sa pred budovou nachádza veľké parkovisko. Disponujeme aj bezbariérovým prístupom, takže ani zdravotne postihnutí pacienti a mamičky s kočíkmi nebudú mať problém sa k nám dostať.

Počas vstupného vyšetrenia fyzioterapeut s Vami prekonzultuje Vaše problémy, urobí anamnézu, zhodnotí celkový zdravotný stav, vykoná kineziologický rozbor a funkčnú diagnostiku pohybového systému. Vstupné vyšetrenie je spojené už priamo s fyzioterapiou. Aby ste pochopili, z akých príčin Vaše bolesti vznikajú, fyzioterapeut Vám vysvetlí, čo sa vo Vašom tele deje a aké sú možnosti liečby. Po absolvovaní stanovenej liečby a dodržiavaní odporúčaní by sa mal Váš zdravotný stav upraviť.


Hlavné metódy, ktoré využívame v individuálnej terapii


  • Bazálne Posturálne Programy (BPP) podľa Jarmily Čápovej
  • Inovované Klappovo lezenie – kvadrupedálna lokomócia
  • Dynamická Neuromuskulárna stabilizácia (DNS) podľa Kolářa
  • Reflexná terapia podľa Vojtu (Vojtová metóda)
  • Proprioreceptívna neuromuskulárna facilitácia (PNF)
  • Kranio-sakrálna terapia (CST)
  • Viscerálna manipulácia (VM)
  • Mobilizačné techniky






Zaradenie

Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia
, Typ: Ambulancia

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Ostatný personál

  • PhDr. Róbert Baumann dipl.f.
    (fyzioterapeut špecialista, odborný garant)
  • Eva Hromníková
    (fyzioterapeut špecialista)
viac...

Typ


Neštátna

Jazyk


anglický
slovenský

Poisťovňa


Bez poisťovne

Ostatné


Parkovanie
Bezbariérový prístup
Príjem nových pacientov
Platba v hotovosti
Detský kútik

Pokračovať na: Hodnotenia


Doposiaľ nehodnotené...

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences