Logo zariadenia Oddelenie funkčnej diagnostiky, vyšetrenie ciev - RNDr. Etela Eglyová

Otváracie hodiny

  • Pondelok

  • Utorok

  • Streda

  • Štvrtok

  • Piatok

  • Pacienti sa objednávajú.
  • O zariadení

Popis zariadenia


Na Oddelení funkčnej diagnostiky vyšetrujeme  cievy dolných a horných končatín .

Zaužívaný postup pri vyšetrení:

Reografia a Dopplerometrické vyšetrenie ciev: vyšetrujeme vždy  obidve končatiny. Pri objednávaní treba uvádzať, či požadujete vyšetrenie HK alebo DK. Robí sa priamo na Oddelení na 3.poschodí polikliniky.

Reografia - pomocou elektród zosnímame pulzovú krivku, vypočítame číselné parametre, popíšeme morfológiu krivky a urobíme záver - informácie o arteriálnom systéme. Doppler - pomocou tužkovej sondy a audiosignálu meriame TKs na artériach DK (ATP,ADP, AP) a HK (aa.radialis, ulnaris a brachialis) a vypočítame tlakové indexy  - arteriálny systém. Venózny systém sa dá pri Doppleri zhodnotiť orientačne - prítomnosť toku a suficiencia chlopní na VTP, VP a VF.

 Duplexné farebne kódované ultrazvukové vyšetrenie ciev -  robíme  na ultrazvukovom prítroji na RTG oddelení - 2.poschodie. Umožňuje posúdenie priechodnoti hlbokého aj povrchového venózneho systému - prítomnosť flebotrombózy alebo tromboflebitídy, suficienciu chlopní hlbokých vén aj perforátorov.  V artériach sa posudzuje prítomnosť aterosklerotických zmien - miesto a stupeň, spektrálne krivky, prietokové rýchlosti a indexy. Vyšetrenie je časovo náročné, preto treba uvádzať, či je požadované vyšetrenie arteriálneho alebo venózneho systému, ktorá končatina má byť vyšetrená a aká je predpokladaná diagnóza. 


Ďalšie informácie


prosím pri objednávaní rozlišovať Doppler a reografické vyšetrenie (vhodné viac pre arteriálny systém - meranie tlakových indexov) a duplexné usg vyšetrenie - venózny sytém (vylúčenie flebotrombózy) a podrobné vyšetrenie artriálneho systému (prietokové krivky,prietokové rýchlosti, miesto stenózy)
Zaradenie

Iné - nezaradené ambulancie
, Typ: Ambulancia
Nachádza sa v zariadení

NsP Považská Bystrica
NsP Považská Bystrica
Ďalších ambulancií: 8

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Lekári

  • RNDr. Etela Eglyová

Typ


Štátna

Poisťovňa


DÔVERA ZP [24]
VšZP [25]
Union ZP [27]

Ostatné


Parkovanie
Bezbariérový prístup

Pokračovať na: Hodnotenia


Doposiaľ nehodnotené...

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences