• Domov
  • Zoznam
  • Ordinácie
    • Zameranie:

    • Zubné ambulancie - stomatologické (2062)
    • Všeobecný lekár - dospelí (1826)
    • Všeobecný lekár - deti a dorast (973)
    • Gynekologické ambulancie (713)
    • Interné ambulancie (418)
    • Neurologické ambulancie (385)
    • Chirurgické ambulancie (372)
    • Očné ambulancie (344)
    • Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia (351)
    • Psychologické ambulancie (329)
    • Ostatné (5000+)
  • Mapa
  • Články
  • Poradňa
  • Diskusie
  • Prihlásenie
Filter
Zobraziť výsledky () >
  • Domov
  • Články
  • Zdravie a krása
  • Surovú hydinu skladujte mimo ostatných potravín, inak hrozí nákaza salmonelou

Surovú hydinu skladujte mimo ostatných potravín, inak hrozí nákaza salmonelou

Surové hydinové mäso by sa malo skladovať mimo ostatných potravín. Inak hrozí, že z mäsa môžu preskočiť baktérie salmonely na potraviny, ktoré sa konzumujú priamo bez tepelnej úpravy, ako napríklad šaláty.

Odporúča to nemecký Spolkový inštitút pre posudzovanie rizika v Bonne - vedecká ustanovizeň, ktorá pripravuje správy o bezpečnosti potravín a ochrane zdravia spotrebiteľov.

Berlínsky Inštitút Roberta Kocha zaznamenal v Nemecku od mája tohto roku vyše 100 prípadov otravy potravinami, ktorých príčinou bola baktéria salmonely. Ide o nadpriemerne vysoký výskyt tejto infekcie, no jej príčinu sa zatiaľ nepodarilo určiť.

Hydinové mäso by sa malo dokonale uvariť až po kosť, aby sa v ňom zničili prípadné baktérie salmonely. Ak sa mäso tepelne upravuje pri teplote 70 stupňov, dostáva biely farebný nádych a táto teplota postačuje na likvidáciu salmonely.

Aby sa zabránilo kontaminácii baktériou, čerstvá hydina sa má skladovať pri teplote maximálne štyri stupne Celzia a konzumovať pred dátumom spotreby.

Hlboko mrazené mäso treba rozmraziť v chladničke bez obalu. Obal z hydiny, ako aj vytečenú vodu, treba potom starostlivo zlikvidovať, pretože v oboch môže byť prítomná salmonela.

Kuchynské náradie a povrchy, ktoré prídu do kontaktu so surovou hydinou, treba dôkladne umyť vodou a čistiacim prostriedkom. Taktiež sa odporúča umyť si ruky pred dotykom s inými potravinami.

Autor článku: TASR


Dátum zverejnenia: 04.10.2006

Kategórie

  • Liečba ochorení
  • Zdravie a krása
  • Chudnutie a Pohyb
  • Životný štýl
  • Ostatné
  • Zvieratá
  • Relax

Recepty

  • Vegetariánske
  • Bezlepkové
  • Sladké
  • Zdravá desiata
  • Raw food
  • Ryby
  • Exotické
  • Mäsité
  • Bezlaktózové
  • Ostatné

Máme pre Vás informácie o viac ako 15.000 zdravotníckych zariadeniach.
Vyhľadajte si ordinačné hodiny ambulancií, otváracie hodiny lekární, pohotovosti, články a ďalšie dôležité informácie pre pacientov na najnavštevovanejšom zdravotníckom portáli na Slovensku (1.000.000 návštev mesačne.)

Ostatné

  • O nás
  • Reklama na zzz.sk
  • Mapa zariadení
  • Podmienky používania
  • Kontakt
  • Ochrana osobných údajov
  • + Pridať zariadenie
  • Prihlásenie

Prevádzkovateľ portálu

  • Amazing Deals, s. r. o.
  • IČO: 53817613,
    DIČ: 2121527100
  • info@zzz.sk

Amazing Deals, s. r. o. © 2005 - 2025 Všetky práva vyhradené.

  • Podmienky používania