Praktický domáci lekár

Praktický domáci lekár
Zdroj: bigstockphoto.com

Viete, čo pomáha na málokrvnosť? A ako rýchlejšie zahnať prechladnutie? A čo by ste povedali na zdravú jahodovo-jogurtovú tortu? Toto všetko nájdete v knižke Liečivá sila vitamínov a minerálnych látok od odborníčky Jarmily Mandžukovej. Je to taký praktický domáci lekár.

Človek by mal všetky nevyhnutné látky, ktoré potrebuje na svoj život, čerpať z prírodných produktov. Existuje však jedno veľké ALE... Aj v tomto smere si svoj každodenný život zjednodušujeme a radšej siahame po predpripravených potravinách, polotovaroch, ktoré sú rýchlo hotové, no ani zďaleka také prospešné pre naše zdravie. A tak prichádza prirodzená otázka – mám užívať doplnky? Koľko, ako dlho a v akej forme? Majú vitamíny a minerály naozaj takú moc, aká sa im pripisuje?

V knihe Liečivá sila vitamínov a minerálnych látok sa dozviete, že vitamíny, minerály, aminokyseliny, výťažky z rastlín, včelie produkty a ďalšie látky sú pre náš organizmus dôležité a ich výskum dosiahol obrovský pokrok.

Cieľom tejto knihy je preto poskytnúť zaujímavé a vyčerpávajúce informácie o týchto látkach, ktoré pôsobia nielen preventívne, ale sú aj vhodným prostriedkom pri liečbe mnohých chorôb a zdravotných ťažkostí.

Už len keď sa pozriete na Obsah, vidíte prínos tejto knihy.

Úvodná časť Vitamíny rozoberá jednotlivé vitamíny a ich účinky na zrak, prechladnutie, rakovinu, srdce, ale aj krásu, či choroby ako málokrvnosť, kŕčové žily, plodnosť, pevné nervy, či pamäť.

Ďalšiu časť tvoria prvky nebezpečné pre naše zdravie, nasledujú Aminokyseliny a ich vplyv na obezitu, rast, športovanie, trávenie, spánok, či inteligenciu.

Nechýbajú kapitoly o mastných kyselinách, fytochemických látkach, fytoestrogénoch (zelený čaj, cesnak, sója...) a liečivé látky z rastlín.

Záverečná časť knihy je tvorená zázračnými včelími produktmi a napokon odporúčaniami na čisté črevá.

Recept do zbierky z knihy Liečivá sila vitamínov a minerálnych látok

Jahodovo-jogurtová torta

3 lyžice želatíny namočíme do vlažného mlieka (100 ml) a necháme napučať. 500 ml bieleho jogurtu, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 250 g jahôd rozmixujeme. Pridáme rozpustenú želatínu a vymiešame hladký krém.

Dno tortovej formy vyložíme piškótami, posypeme tenkou vrstvou kukuričných lupienkov zalejeme polovicou krému. Na krém poukladáme jahody, posypeme kukuričnými lupienkami a zalejeme zvyšným krémom.

Tortu vložíme do chladničky a necháme ju najlepšie do druhého dňa stuhnúť a rozležať.
Tortu môžeme pripraviť aj z iného druhu ovocia a krém môžeme zjemniť vyšľahanou smotanou.

Dobrú chuť!:-)

Autor článku: Vydavateľstvo Ikar

Dátum zverejnenia: