• Domov
  • Zoznam
  • Ordinácie
    • Zameranie:

    • Zubné ambulancie - stomatologické (2062)
    • Všeobecný lekár - dospelí (1826)
    • Všeobecný lekár - deti a dorast (973)
    • Gynekologické ambulancie (713)
    • Interné ambulancie (418)
    • Neurologické ambulancie (385)
    • Chirurgické ambulancie (372)
    • Očné ambulancie (344)
    • Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia (351)
    • Psychologické ambulancie (329)
    • Ostatné (5000+)
  • Mapa
  • Články
  • Poradňa
  • Diskusie
  • Prihlásenie
Filter
Zobraziť výsledky () >
  • Domov
  • Články
  • Ostatné
  • 160 gramov sacharidov
160 gramov sacharidov Ostatné

Zdroj:bigstockphoto.com

160 gramov sacharidov

Trpíte cukrovkou, inzulínovou rezistenciou alebo sa jednoducho necítite dobre a chcete to zmeniť? Máme pre vás tip v podobe novej knihy 160 gramov sacharidov. Krisztina Vrábel predstavuje možnosti, ako dodržať príjem predpísaných 160 gramov sacharidov denne tak, aby váš jedálny lístok bol pestrý a obsahoval chutné jedlá. Dennú dávku je potrebné rozdeliť na päť jedál, aby bol ľudský organizmus rovnomerne zásobovaný energiou a aby nekolísala hladina cukru v krvi.
 
Kniha 160 gramov sacharidov je ideálna pre všetkých ľudí, ktorí sa chcú cítiť vo svojom tele dobre. Potrebná je pre ľudí, ktorí majú cukrovku alebo problémy s cukrom v krvi.
Všetky potraviny a suroviny majú nutričné hodnoty, ktoré obohacujú naše telo, a výrobcovia sú povinní uviesť tieto hodnoty na obale tovaru. Ľudia, ktorí držia túto formu diéty, musia v prvom rade zohľadniť obsah sacharidov. Obsah sacharidov v „nezabalenom“ ovocí, či zelenine môžeme zistiť z nutričných tabuliek a rýchlo sa stane rutinou odhadnúť, približne aké množstvo môžeme na jedenkrát zjesť.

Citlivosť organizmu na inzulín sa počas dňa mení, ráno a večer je zlá, preto vtedy musíme naše telo odbremeniť a je dovolené jesť iba sacharidy s pomalým vstrebávaním. Týmto predídeme rýchlemu a výraznému zvýšeniu hladiny cukru, resp. inzulínu v krvi. V ostatných častiach dňa je citlivosť inzulínových receptorov lepšia, vtedy je možné konzumovať aj sacharidy s rýchlym vstrebávaním.
 
Pozrite si sacharidy
s pomalým a rýchlym vstrebávaním.
 
Čo môžete jesť?
Väčšinu zeleniny a ovocia je možné zaradiť jednoducho do diéty, kým si však nezvykneme na to, koľko si z čoho môžeme dať, odporúča sa počítať obsah sacharidov v nich. Aj medzi druhmi zeleniny sa nachádzajú také, ktoré majú vysoký obsah sacharidov (šošovica, suchá fazuľa, zemiaky, kukurica), tie konzumujme s mierou. Pre obsah cukru je potrebné počítať aj ovocie, je vhodné vyhýbať sa hroznu, banánu a gaštanom.

Rovnako treba počítať obsah sacharidov v chlebe a pečive pripravovanom z celozrnnej múky, resp. v jedlách s tvrdými cestovinami. Proso, pohánka, bulgur a kuskus sú síce zdravé, majú však relatívne vysoký obsah sacharidov, preto ich kombinujme so surovinami s nízkymi obsahom sacharidov.

Zohľadnime aj obsah sacharidov v mliečnych výrobkoch a v olejnatých semenách.
Mäso, ryby, vajcia a syry neobsahujú sacharidy vôbec alebo len v minimálnom množstve, ani týchto jedál však nekonzumujme nadmieru veľa.

Autor článku:  Vydavateľstvo Ikar
Zdroj foto: Vydavateľstvo Ikar
 

Dátum zverejnenia: 13.01.2016

Kategórie

  • Liečba ochorení
  • Zdravie a krása
  • Chudnutie a Pohyb
  • Životný štýl
  • Ostatné
  • Zvieratá
  • Relax

Recepty

  • Vegetariánske
  • Bezlepkové
  • Sladké
  • Zdravá desiata
  • Raw food
  • Ryby
  • Exotické
  • Mäsité
  • Bezlaktózové
  • Ostatné

Máme pre Vás informácie o viac ako 15.000 zdravotníckych zariadeniach.
Vyhľadajte si ordinačné hodiny ambulancií, otváracie hodiny lekární, pohotovosti, články a ďalšie dôležité informácie pre pacientov na najnavštevovanejšom zdravotníckom portáli na Slovensku (1.000.000 návštev mesačne.)

Ostatné

  • O nás
  • Reklama na zzz.sk
  • Mapa zariadení
  • Podmienky používania
  • Kontakt
  • Ochrana osobných údajov
  • + Pridať zariadenie
  • Prihlásenie

Prevádzkovateľ portálu

  • Amazing Deals, s. r. o.
  • IČO: 53817613,
    DIČ: 2121527100
  • info@zzz.sk

Amazing Deals, s. r. o. © 2005 - 2025 Všetky práva vyhradené.

  • Podmienky používania