• Domov
  • Zoznam
  • Ordinácie
    • Zameranie:

    • Zubné ambulancie - stomatologické (2062)
    • Všeobecný lekár - dospelí (1826)
    • Všeobecný lekár - deti a dorast (973)
    • Gynekologické ambulancie (713)
    • Interné ambulancie (418)
    • Neurologické ambulancie (385)
    • Chirurgické ambulancie (372)
    • Očné ambulancie (344)
    • Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia (351)
    • Psychologické ambulancie (329)
    • Ostatné (5000+)
  • Mapa
  • Články
  • Poradňa
  • Diskusie
  • Prihlásenie
Filter
Zobraziť výsledky () >
  • Domov
  • Články
  • Sladké
  • Kváskové dolky s horúcimi malinami
Kváskové dolky s horúcimi malinami Sladké

Zdroj:IKAR

Kváskové dolky s horúcimi malinami

Mak je tradičná slovenská plodina. Vedeli ste, že Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom?
V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dokazuje to aj nádherná Maková knižka plná úžasných makových receptov. V knihe sa zoznámite aj s makovým olejom a makovou múkou, vyrobíte si makové mlieko, makové pesto alebo smoothie.

Presvedčte sa, že mak nepatrí len do tradičnej štrúdle, mrežovníka, buchiet či na rezance, ale pripravte z neho cheesecake, makrónky, panna cottu, krehké Pavlovovej tortičky s makovou šľahačkou alebo griotkové tartaletky.

My máme pre vás recept na Kváskové dolky s horúcimi malinami, ktorý nájdete v spomínanej Makovej knižke.

KVÁSKOVÉ MAKOVÉ DOLKY S HORÚCIMI MALINAMI
4 porcie, ktorých príprava zaberie 40 minút. Pripravte si panvicu na dolky.

Suroviny:
Na cesto:
500 ml mlieka
20 g droždia
štipku soli
50 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
200 g hladkej múky
2 vajcia
70 g pomletého modrého maku
tuk na opekanie (slnečnicový alebo kokosový olej)

Na horúce maliny:
250 g malín (čerstvých alebo mrazených)
50 g kryštálového cukru
250 ml vody

POSTUP:
1. Najskôr pripravte kvások zo 150 ml vlažného mlieka, rozmrveného droždia, štipky soli a 10 g práškového cukru. Vykysnutý kvások pridajte do misy s preosiatou múkou a spolu so zvyšným mliekom a žĺtkami dohladka vymiešajte. Pridajte pomletý mak, zvyšný práškový cukor a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov.
2. V panvici rozohrejte trocha oleja, postupne prilievajte cesto a z oboch strán opekajte malé okrúhle dolky, ktoré by mali byť o niečo hrubšie ako palacinky.
3. Horúce maliny pripravíte veľmi rýchlo z čerstvých alebo mrazených malín, ktoré pridáte do kastrólika k rozpustenému cukru s vodou. Krátko povarte a veľmi nežne miešajte, aby maliny nestratili tvar. Polejte nimi dolky.

Tip
Ak nemáte ráno veľa času a v chladničke chýbajú maliny, dolky potrite obľúbeným džemom.
Množstvo zaujímavých informácií o maku a makové recepty nájdete v nádhernej Makovej knižke.
 
Maková knižka: https://www.bux.sk/knihy/299309-makova-knizka.html

Zdroj: IKAR

Dátum zverejnenia: 21.04.2017

Kategórie

  • Liečba ochorení
  • Zdravie a krása
  • Chudnutie a Pohyb
  • Životný štýl
  • Ostatné
  • Zvieratá
  • Relax

Recepty

  • Vegetariánske
  • Bezlepkové
  • Sladké
  • Zdravá desiata
  • Raw food
  • Ryby
  • Exotické
  • Mäsité
  • Bezlaktózové
  • Ostatné

Máme pre Vás informácie o viac ako 15.000 zdravotníckych zariadeniach.
Vyhľadajte si ordinačné hodiny ambulancií, otváracie hodiny lekární, pohotovosti, články a ďalšie dôležité informácie pre pacientov na najnavštevovanejšom zdravotníckom portáli na Slovensku (1.000.000 návštev mesačne.)

Ostatné

  • O nás
  • Reklama na zzz.sk
  • Mapa zariadení
  • Podmienky používania
  • Kontakt
  • Ochrana osobných údajov
  • + Pridať zariadenie
  • Prihlásenie

Prevádzkovateľ portálu

  • Amazing Deals, s. r. o.
  • IČO: 53817613,
    DIČ: 2121527100
  • info@zzz.sk

Amazing Deals, s. r. o. © 2005 - 2025 Všetky práva vyhradené.

  • Podmienky používania