• Domov
  • Zoznam
  • Ordinácie
    • Zameranie:

    • Zubné ambulancie - stomatologické (2062)
    • Všeobecný lekár - dospelí (1826)
    • Všeobecný lekár - deti a dorast (973)
    • Gynekologické ambulancie (713)
    • Interné ambulancie (418)
    • Neurologické ambulancie (385)
    • Chirurgické ambulancie (372)
    • Očné ambulancie (344)
    • Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia (351)
    • Psychologické ambulancie (329)
    • Ostatné (5000+)
  • Mapa
  • Články
  • Poradňa
  • Diskusie
  • Prihlásenie
Filter
Zobraziť výsledky () >
  • Domov
  • Články
  • Ryby
  • Nízkotučná tuniaková nátierka
Nízkotučná tuniaková nátierka Ryby

Zdroj:IKAR

Nízkotučná tuniaková nátierka

Ak cvičíte alebo máte počas dňa viac aktivity, treba doplniť špecifické živiny. Aby malo telo dostatok energie a bolo silné. Práve vyšla skvelá kniha Fitnes strava na mieru. Je určená všetkým, ktorí sa aktívne venujú športu. Prináša prehľad o zdravej výžive, ale aj viac ako 80 receptov, vďaka ktorým dodáte svojmu telu primeranú dávku energie.

My vám prinášame jeden z nich.

NÍZKOTUČNÁ TUNIAKOVÁ NÁTIERKA

Túžite po chutnej tuniakovej nátierke, ale bez tuku? Táto ľahšia obmena obsahuje veľa bielkovín a sacharidov a málo tuku. Príprava zaberie 10 minút a tepelná úprava asi 3 – 5 minút. Získate 4 porcie.


Suroviny:
2 × 160 g konzervovaného tuniaka vo vode, scedeného
½ malej červenej cibule, pokrájanej na kocky
2 lyžice nízkotučnej majonézy
šťava z ½ stredne veľkého citróna (asi 1 lyžica)
1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, posekanej
¹/₈ lyžičky soli
1 lyžička dijonskej alebo celozrnnej horčice
¹/₈ lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia
4 hrianky z celozrnného chleba
2 veľké paradajky, pokrájané
100 g ostrého čedaru, postrúhaného

Kvôli ešte nižšiemu obsahu tuku použijeme miesto čedaru mozzarellu či nízkotučný syr.

Postup:
1. Rozpálime si gril.
2. V stredne veľkej mise zatiaľ zmiešame tuniaka, červenú cibuľu, majonézu, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, soľ, horčicu a mleté čierne korenie.
3. Na každú hrianku z celozrnného chleba natrieme štvrtinu tuniakovej zmesi a navrch položíme plátok paradajky. Posypeme postrúhaným čedarom.
4. Sendviče poukladáme na plech na pečenie a grilujeme, kým syr nezačne bublať a hnednúť.
5. Podávame ihneď alebo necháme vychladnúť a zabalíme do mastného papiera alebo do alobalu na neskôr.

Príprava vopred: Po kroku 2 môžeme skladovať v chladničke až 3 dni, aby sme sendvič potom rýchlejšie pripravili.

Ďalších 80 receptov nájdete v knihe Fitnes strava na mieru.

Fitnes na mieru: https://www.bux.sk/knihy/386896-fitnes- strava-na- mieru.html

Dátum zverejnenia: 25.04.2017

Kategórie

  • Liečba ochorení
  • Zdravie a krása
  • Chudnutie a Pohyb
  • Životný štýl
  • Ostatné
  • Zvieratá
  • Relax

Recepty

  • Vegetariánske
  • Bezlepkové
  • Sladké
  • Zdravá desiata
  • Raw food
  • Ryby
  • Exotické
  • Mäsité
  • Bezlaktózové
  • Ostatné

Máme pre Vás informácie o viac ako 15.000 zdravotníckych zariadeniach.
Vyhľadajte si ordinačné hodiny ambulancií, otváracie hodiny lekární, pohotovosti, články a ďalšie dôležité informácie pre pacientov na najnavštevovanejšom zdravotníckom portáli na Slovensku (1.000.000 návštev mesačne.)

Ostatné

  • O nás
  • Reklama na zzz.sk
  • Mapa zariadení
  • Podmienky používania
  • Kontakt
  • Ochrana osobných údajov
  • + Pridať zariadenie
  • Prihlásenie

Prevádzkovateľ portálu

  • Amazing Deals, s. r. o.
  • IČO: 53817613,
    DIČ: 2121527100
  • info@zzz.sk

Amazing Deals, s. r. o. © 2005 - 2025 Všetky práva vyhradené.

  • Podmienky používania