• Domov
  • Zoznam
  • Ordinácie
    • Zameranie:

    • Zubné ambulancie - stomatologické (2062)
    • Všeobecný lekár - dospelí (1826)
    • Všeobecný lekár - deti a dorast (973)
    • Gynekologické ambulancie (713)
    • Interné ambulancie (418)
    • Neurologické ambulancie (385)
    • Chirurgické ambulancie (372)
    • Očné ambulancie (344)
    • Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia (351)
    • Psychologické ambulancie (329)
    • Ostatné (5000+)
  • Mapa
  • Články
  • Poradňa
  • Diskusie
  • Prihlásenie
Filter
Zobraziť výsledky () >
  • Domov
  • Články
  • Sladké
  • Torta z kapučínovej peny
Torta z kapučínovej peny Sladké

Zdroj:IKAR

Torta z kapučínovej peny

Kniha BezCukráreň je jedinečnou publikáciou na slovenskom trhu. Prináša recepty, ktoré tvorili autori viac ako šesť rokov. 90 originálnych receptov na prípravu zákuskov, tort, sladkostí, sušienok, zaváranín a koláčov do formy či na plech. „Sladíme medom, stéviou a javorovým sirupom,“ tvrdí autorka Petra Muráriková o knihe. Nájdete v nej bezvaječné, bezmliečne a bezlepkové varianty receptov, výnimočné recepty pre výnimočných ľudí, dobroty na chvíle sviatočné i bežné torty. Aj tento recept na úžasnú tortu z kapučínovej peny.



Torta z kapučínovej peny

Nežné, „smotanovo“ kávové pohladenie i pre tých, pre ktorých mliečny základ koláča nie je vhodnou voľbou. Linecký základ/krusta podľa výberu.

Plnka
1 čl rozpustnej kávy
4 pl vody
90-120 g medu/ alebo javorového sirupu
2 balenia pevného hodvábneho tofu (cca 800g)
⅛ čl stévie
⅓ šálky kokosového masla
½ čl morskej soli

Tip
Kokosové maslo je možné vyrobiť i doma. Do vysoko výkonného nožového mixéra vysypeme dve šálky strúhaného kokosu a mixujete približne 10 minút. Podľa potreby necháme mixér oddýchnuť. Po chvíli trpezlivosti získame zmes krémovej konzistencie - kokosové maslo.

V prípade potreby je ho možné nahradiť obyčajným maslom.

POSTUP:
1. Krustu natlačíme do zľahka vymastenej formy.
2. Hodvábne tofu rozmixujeme v nožovom mixéri na hladký krém, pridáme kokosové maslo, zvyšné suroviny a mixérom zľahka premiešame. Dávame pozor na prešľahanie - koláč by stratil nadýchanú konzistenciu.
3. Zmes vylejeme na pripravenú krustu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch približne 45 - 60 minút dozlatista.
4. Po vychladnutí koláč vložíme do chladničky, kde ho chladíme najmenej 6 hodín.

Asi 90 originálnych receptov bez cukru nájdete v knihe BezCukráreň.

Dátum zverejnenia: 05.05.2017

Kategórie

  • Liečba ochorení
  • Zdravie a krása
  • Chudnutie a Pohyb
  • Životný štýl
  • Ostatné
  • Zvieratá
  • Relax

Recepty

  • Vegetariánske
  • Bezlepkové
  • Sladké
  • Zdravá desiata
  • Raw food
  • Ryby
  • Exotické
  • Mäsité
  • Bezlaktózové
  • Ostatné

Máme pre Vás informácie o viac ako 15.000 zdravotníckych zariadeniach.
Vyhľadajte si ordinačné hodiny ambulancií, otváracie hodiny lekární, pohotovosti, články a ďalšie dôležité informácie pre pacientov na najnavštevovanejšom zdravotníckom portáli na Slovensku (1.000.000 návštev mesačne.)

Ostatné

  • O nás
  • Reklama na zzz.sk
  • Mapa zariadení
  • Podmienky používania
  • Kontakt
  • Ochrana osobných údajov
  • + Pridať zariadenie
  • Prihlásenie

Prevádzkovateľ portálu

  • Amazing Deals, s. r. o.
  • IČO: 53817613,
    DIČ: 2121527100
  • info@zzz.sk

Amazing Deals, s. r. o. © 2005 - 2025 Všetky práva vyhradené.

  • Podmienky používania