Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) udelil blokové pokuty výrobcom a predajcom pekárskych a cukrárskych výrobkov vo výške 194 600 korún.
Ako TASR informoval riaditeľ ÚVZ Ivan Rovný, najčastejšie nedostatky boli v prevádzkovej a osobnej hygiene, označovaní výrobkov, najmä porušení dátumu spotreby, v nedodržiavaní požadovaných teplôt pri skladovaní výrobkov v chladiacich zariadeniach.
Kontrola sa uskutočnila od 29. marca do 3. apríla. Zapojilo sa do nej 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva, ktoré skontrolovali 660 prevádzok a predajní cukrárskych a lahôdkarských výrobkov.
"Uložených bolo tiež 385 opatrení na odstránenie zistených hygienických nedostatkov, ktorých plnenie budú orgány verejného zdravotníctva priebežne kontrolovať," dodal Ivan Rovný.
Autor článku: TASR