Prípravu stravy v kuchyni košickej Základnej školy (ZŠ) Tomášikova zastavil od 26. mája Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ). Dôvodom je riziko prenosu takzvaného asymptomatického (bezpríznakového) stafylokoku, ktorý identifikovali u niektorých pracovníčok kuchyne. Opatrenie má preventívny význam a v súvislosti s rozhodnutím nezaznamenali žiadne ochorenie.
Ako informovali dnes z oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice (MMK), vedenie školy v spolupráci s oddelením zabezpečilo náhradnú formu stravy pre žiakov a zamestnancov. Ide o približne 600 stravníkov a ich bližšie neurčený menší počet z iných zariadení. Pre približne 200 detí, ktoré navštevujú školský klub, zabezpečili od dnešného dňa štandardnú teplú stravu v jedálni ZŠ Hroncova. Na stravovanie ich budú denne dopravovať dva autobusy Dopravného podniku mesta Košice. Z oddelenia školstva MMK spresnili, že vzhľadom na to, že RÚVZ informoval o rozhodnutí pozastaviť prípravu stravy v pondelok 25. mája popoludní, rodičom už nebolo možné poskytnúť informácie. So zmenou v podmienkach stravovania ich informovali v utorok 26. mája prostredníctvom oznamu v žiackych knižkách. Rodičia sa mohli vyjadriť, či požadujú zabezpečenie náhradnej stravy pre svoje deti počas nasledujúceho obdobia.
Autor článku: TASR