Nízkotučná tuniaková nátierka

Nízkotučná tuniaková nátierka
Zdroj: IKAR
Ak cvičíte alebo máte počas dňa viac aktivity, treba doplniť špecifické živiny. Aby malo telo dostatok energie a bolo silné. Práve vyšla skvelá kniha Fitnes strava na mieru . Je určená všetkým, ktorí sa aktívne venujú športu. Prináša prehľad o zdravej výžive, ale aj viac ako 80 receptov, vďaka ktorým dodáte svojmu telu primeranú dávku energie.

My vám prinášame jeden z nich.

NÍZKOTUČNÁ TUNIAKOVÁ NÁTIERKA

Túžite po chutnej tuniakovej nátierke, ale bez tuku? Táto ľahšia obmena obsahuje veľa bielkovín a sacharidov a málo tuku. Príprava zaberie 10 minút a tepelná úprava asi 3 – 5 minút. Získate 4 porcie.


Suroviny:
2 × 160 g konzervovaného tuniaka vo vode, scedeného
½ malej červenej cibule, pokrájanej na kocky
2 lyžice nízkotučnej majonézy
šťava z ½ stredne veľkého citróna (asi 1 lyžica)
1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, posekanej
¹/₈ lyžičky soli
1 lyžička dijonskej alebo celozrnnej horčice
¹/₈ lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia
4 hrianky z celozrnného chleba
2 veľké paradajky, pokrájané
100 g ostrého čedaru, postrúhaného

Kvôli ešte nižšiemu obsahu tuku použijeme miesto čedaru mozzarellu či nízkotučný syr.

Postup:
1. Rozpálime si gril.
2. V stredne veľkej mise zatiaľ zmiešame tuniaka, červenú cibuľu, majonézu, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, soľ, horčicu a mleté čierne korenie.
3. Na každú hrianku z celozrnného chleba natrieme štvrtinu tuniakovej zmesi a navrch položíme plátok paradajky. Posypeme postrúhaným čedarom.
4. Sendviče poukladáme na plech na pečenie a grilujeme, kým syr nezačne bublať a hnednúť.
5. Podávame ihneď alebo necháme vychladnúť a zabalíme do mastného papiera alebo do alobalu na neskôr.

Príprava vopred: Po kroku 2 môžeme skladovať v chladničke až 3 dni, aby sme sendvič potom rýchlejšie pripravili.

Ďalších 80 receptov nájdete v knihe Fitnes strava na mieru .

Fitnes na mieru: https://www.bux.sk/knihy/386896-fitnes- strava-na- mieru.html

Dátum zverejnenia: