Cuketovo-batatový prekladaný koláč

Cuketovo-batatový prekladaný koláč
Zdroj: Vydavateľstvo Motýľ
Čo potrebujeme:
• 1 väčšia cuketa
• 2 sladké zemiaky (500 g)
• 200 ml kyslej smotany
• 3 menšie vajíčka
• 1 ČL soli
• štipka mletého čierneho korenia
• 1 ČL olivového olej
 
Postup: Cuketu umyte a aj so šupkou nakrájajte na tenké kolieska. Bataty môžete ošúpať (no nemusíte) a tiež ich nakrájajte na kolieska. Dno formy vysteľte papierom na pečenie a poukladajte striedavo cuketu a sladké zemiaky po okraji. Keď ukončite kruh, urobte ďalší vo vnútri prvého kruhu. Osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a dajte zapiecť do rúry pri teplote 180 °C, kým nebude zelenina polomäkká. V miske zmiešajte kyslú smotanu s vajíčkami a túto zmes vylejte na zemiaky a cuketu. Zapekajte, kým nebude povrch zlatistý – asi 15 minút.
 
Porcie: 4
Čas prípravy: 45 minút


Chcete zdravo variť, ale nemáte inšpiráciu?
Táto kniha je presne pre vás!

Tento, ako aj ďalších 299 receptov, nájdete v knihe Recepty mojej zdravej kuchyne, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené. Tiež sa dozviete, ako sa autorke Patrícii Adamčíkovej ďaka zdravej strave a cvičeniu podarilo schudnúť 40 kg. 

• V knihe nájdete tradičné jedlá slovenskej kuchyne pripravené zdravším spôsobom i netradičné recepty pre ľudí s chuťou objavovať.
 
• Jedlá zdravej kuchyne pripravené s dôrazom na chuť, rýchlosť a jednoduchosť, vhodné aj pre začiatočníkov.

• V receptoch je vyvážený podiel bielkovín, sacharidov a tukov.

• Vhodné pre ľudí s intoleranciami - recepty sú označené prehľadnými značkami (bez laktózy, bez cukru, bez lepku).

• Recepty vhodné pre ľudí, ktorí sa chcú zdravo stravovať, aktívnych športovcov, či pre tých, ktorí chcú zredukovať svoju hmotnosť bez diét a hladovania.

• 300 receptov, z ktorých si môžete sami zostaviť stravovací plán na celý deň.

• Tipy a rady, ako si v kuchyni uľahčiť prácu a ušetriť čas.

Zdroj: Vydavateľstvo Motýľ
 

Dátum zverejnenia: