Lodičky zo sladkých zemiakov s kuracím mäsom

Lodičky zo sladkých zemiakov s kuracím mäsom
Zdroj: Vydavateľstvo Motýľ
Čo budeme potrebovať:
• 2 tenšie sladké zemiaky
• 1 ks kuracích pŕs
• štipka soli a mletého čierneho korenia
• 1 ČL grilovacieho korenia (bez glutamanu)
• 2 hrste šeri paradajok
• petržlenová vňať
• 1 PL kokosového oleja
• kúsok jarnej cibuľky
• 300 g šalátových srdiečok

Postup: Zemiaky popichajte vidličkou a vložte asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Vytiahnite ich až vtedy, keď budú mäkké. Vyberte ich, rozrežte na dve polovice a lyžicou vydlabte vnútro. Na kokosovom oleji opražte jarnú cibuľku, pridajte nakrájané kuracie mäso, soľ, korenie a pred koncom rozmixovane paradajky. Môžete podliať trochou vody a podusiť. Šupky naplňte zmesou a dajte zapiecť na 15 minút. Kým sa budú piecť, pripravte si šalát a oblanširujte šeri paradajky. Zemiaky posypte parmezánom a pridajte aj petržlenovú vňať.
 
Porcie: 2
Čas prípravy: 1 hodina

Chcete zdravo variť, ale nemáte inšpiráciu?
Táto kniha je presne pre vás!

Tento, ako aj ďalších 299 receptov, nájdete v knihe Recepty mojej zdravej kuchyne, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené. Tiež sa dozviete, ako sa autorke Patrícii Adamčíkovej ďaka zdravej strave a cvičeniu podarilo schudnúť 40 kg. 

• V knihe nájdete tradičné jedlá slovenskej kuchyne pripravené zdravším spôsobom i netradičné recepty pre ľudí s chuťou objavovať.
 
• Jedlá zdravej kuchyne pripravené s dôrazom na chuť, rýchlosť a jednoduchosť, vhodné aj pre začiatočníkov.

• V receptoch je vyvážený podiel bielkovín, sacharidov a tukov.

• Vhodné pre ľudí s intoleranciami - recepty sú označené prehľadnými značkami (bez laktózy, bez cukru, bez lepku).

• Recepty vhodné pre ľudí, ktorí sa chcú zdravo stravovať, aktívnych športovcov, či pre tých, ktorí chcú zredukovať svoju hmotnosť bez diét a hladovania.

• 300 receptov, z ktorých si môžete sami zostaviť stravovací plán na celý deň.

• Tipy a rady, ako si v kuchyni uľahčiť prácu a ušetriť čas.

Zdroj: Vydavateľstvo Motýľ
 

Dátum zverejnenia: