Penne s paradajkovou omáčkou a syrom

Penne s paradajkovou omáčkou a syrom
Zdroj: autor

Čo budeme potrebovať:

syr na posypanie ( napr. Grana Padano)

400 g cestovín penne

morská soľ

8 strúčikov cesnaku

olivový olej

100 ml suchého bieleho vína

400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy

čierne korenie

8 cherry paradajok

1 hrsť čerstvej bazalky

 

Postup:

Penne uvaríme v osolenej vriacej vode „al. dente”.

Potom ich scedíme.

Cesnak nakrájame na tenké plátky, ktoré orestujeme dozlatista na panvici na rozpálenom olivovom oleji. Podlejeme bielym vínom, necháme krátko prevariť a pridáme paradajky z konzervy. Podľa chuti okoreníme a osolíme. Pridáme uvarené cestoviny penne, na štvrtinky nakrájané cherry paradajky a polovicu nahrubo nasekanej bazalky. Dôkladne premiešame a krátko povaríme.

 

Servírovanie

Penne servírujeme v hlbokom tanieri posypané väčším množstvom nastrúhaného syra. Pred podávaním okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky.

Dobrú chuť.

Zdroj: čitateľka Alena

Dátum zverejnenia: