Logo zariadenia Psychologické poradenstvo - PhDr. Zuzana Hradečná
  • O zariadení

Popis zariadenia


Ďalší odborný personál:

  • Lekár - genetik konzultant
  • Asistent lekára
  • Zdravotná sestra

CENTRUM PRE NEURO - OFTALMOLÓGIU:

 

PSYCHOLOGICKÉ PORADENSTVO (kliknite na odkaz, ktorý Vás zaujíma)

PSYCHOLOGICKÉ PORADENSTVO:

Kde nás nájdete
• Bratislava – Škultétyho 1 (Trnavské mýto - Dom techniky. Medzi budovou Radošínskeho naivného divadla a predajňou LIDL, tiež z druhej strany budovy Istropolis na Trnavskom mýte, alebo oproti OC CENTRÁL na Trnavskom mýte).

Doprava
Zastávky MHD na Trnavskom mýte:
•Električka: 2, 4, 8, 9;
•Autobus: 31, 39, 51, 53, 61, 63, 64, 68, 74, 78;
•Trolejbus: 201, 204, 209

Parkovanie
• Parkovisko predajne LIDL.

• Okolité voľné parkovacie miesta.

Objednávanie
Cieľom našej práce je okrem erudovaného prístupu zabezpečiť pre Vás komfort a pocit spokojnosti. Preto je nevyhnutné zabezpečiť dostatok času na vyšetrenie a následnú konzultáciu.

Ak chcete poznať svoje zdroje v boji proti stresu a pre udržanie si rovnováhy kontaktujte nás telefonicky na t.č.: 0948 029 749 v čase od 14:00 až 15:00, kedy je v objednávacej miestnosti len jednej človek, alebo mailom: palas.idea@gmail.com v neobmedzenom čase z pohodlia Vášho domova.

Telefonicky alebo mailom si dohodneme termín stretnutia.

Vyšetrenia nie sú hradené zo zdravotného poistenia, sú hradené pacientom.

V prípade, že by stretnutie muselo byť z našej strany zrušené, budeme Vás vždy telefonicky informovať v dostatočnom časovom predstihu a dohovoríme si náhradný termín. V prípade, že by stretnutie nevyhovovalo Vám, pokojne si môžete zatelefonovať a dohodneme si takisto náhradný termín.

Využite túto možnosť a nájdite v príjemnom a empatickom prostredí, so zaručenou anonymitou cestu k obnove svojej sebadôvery, pokoja ľudskej duše, cestu k skvalitneniu svojho vlastného života.

späť na začiatok

Ako Vám môžeme pomôcť? Naša ponuka- istá pomoc pre Vás.

Azda každý človek aspoň raz v živote cítil potrebu podeliť sa so svojim trápením. Aspoň raz sme potrebovali spriaznenú dušu, ktorá by nás vypočula a nekritizovala. Aspoň raz sme potrebovali počuť, že na každý problém existuje riešenie.

  • Nachádzate sa aj Vy v náročnej životnej situácii?
  • Máte veľa práce?
  • Nemáte dostatok energie pre seba a svoju rodinu?
  • Máte pocit, že nič nestíhate?
  • Večer ani neviete, ako zaspíte a ráno ste stále unavený alebo naopak neviete zaspať?
  • Začali sa Vám zdravotné problémy?
  • Máte nejaké trápenie, ktorým nechcete zaťažovať svojich blízkych?
  • Potrebujete vypnúť a načerpať novú energiu?
  • Túžite vyzerať znova plný energie a oddýchnuto?
  • Túžite mať znova silu pre život?
  • Chcete sa opäť tešiť z každodenných maličkostí?
  • Chcete sa znova usmievať?

Odpovedali ste „áno“?
Pomocou rozhovoru a iných účinných techník a najmodernejších prístrojov Vám môžeme pomôcť znovu získať Vašu duševnú rovnováhu a životnú silu.

späť na začiatok

Priebeh sedenia

Čas vyhradený pre jedného pacienta je 50 minút.

Podľa individuálnych potrieb pacienta sa použijú najmodernejšie postupy a prístroje. Všetky používané techniky sú nebolestivé.

Možnosti našej pomoci

„Ak je človek nespokojný so svojím stavom, môže ho zmeniť dvoma spôsobmi. Buď zmení podmienky svojho života, alebo svoj duševný postoj. Prvé nie je vždy možné, to druhé je možné vždy.“Ralph Waldo Emerson

I.)     Prvým krokom k zmene je uvedomenie si, že zmena je potrebná. Že nastala taká

        situácia v mojom živote, s ktorou nie som spokojný/á.

II.)    Druhý krok je uvedomenie si, že chcem sa zmeniť. Chcem niečo pre to urobiť.

III.)   Tretím krokom je uvedomenie si mojich predpokladov pre zmenu. Čo potrebujem,

        aby som sa dostal/a z tejto pre mňa nevyhovujúcej situácie. Čo môžem urobiť ja a

        kde potrebujem pomoc.

IV.)  Štvrtým krokom je hľadanie zdrojov a prostriedkov pre zmenu. Sem patrí možnosť

         vyhľadať odbornú pomoc.

V.)   Piaty krok je samotné riešenie nevyhovujúcej situácie a postupné navracanie sa

        k stavu rovnováhy.

Ponúkame Vám pomoc najmä vo štvrtom a piatom kroku.

Prostredníctvom terapeutických sedení sa môžeme spoločne dopracovať k úspešnému výsledku. Okrem podporných psychoterapeutických rozhovorov Vám môžeme ponúknuť aj prístrojové techniky.

Relaxácia pomocou HRV biofeedbacku: (Fotogaléria)

Hit dnešnej uponáhľanej doby - medzi nami ponúkané prístrojové techniky patrí najmä vo svete špičkový a veľmi populárny, u nás čoraz častejšie žiadaný HRV biofeedback. Je to vynikajúci počítačový program, pomocou ktorého sa naučíte chápať svoje telo. Uvidíte ako myšlienky vplývajú na Váš organizmus a naučíte sa ako všade prítomný stres zvládnuť tak, aby nepoškodzoval zdravie. Fungovanie tohto prístroja je nasledovné: Na ušný lalok Vám pripneme senzor, ten sníma Váš tep. Toto je prenášané cez USB modul počítačového programu. Na grafe je veľmi zreteľne vidieť, ktoré myšlienky Vás hnevajú a ktoré Vám pomáhajú uvoľniť sa. Pomocou toho sa viete naučiť, čo robiť vo chvíli, keď Vás niekto nahnevá, ale Vy sním musíte ďalej komunikovať (napr. šéf, klienti, pacienti, deti). Naučíte sa ako spracovať tento hnev a napätie, tak aby to nepoškodzovalo Vaše zdravie.

Relaxácia pomocou psychowalkmanu:

Psychowalkmann je prostriedok účinnej psychickej i telesnej relaxácie. Toto uvoľnenie mysle i tela napomáha k osobnému zdokonaleniu sa a rastu. Na psychowalkmanne sa nastaví program, podľa toho, čo práve potrebujete. Tento program Vám potom pomôže zregenerovať sily, čo zvyšuje efektivitu v práci či škole, pomôže zaktivovať (zapnúť) pozornosť, odbúrava trému napr. pred skúškou alebo vystúpením na verejnosti. Pomáha takisto stimulovať naše myšlienkové pochody, čím uvoľňuje cestu k novým, nápaditým riešeniam rôznych problémov. Pomáha aj ľuďom s problémami so zaspávaním. Dokáže organizmus natoľko uvoľniť, že spánok prichádza a je príjemný po celú noc.

Masáž očí

Niekedy človek potrebuje pocítiť niečo príjemné, čo ho zaleje uvoľňujúcimi myšlienkami a lahodným teplom. Ak si človek dopraje niečo pre svoje telo, cíti sa lepšie a svet sa hneď ľahšie zvláda. Preto Vám ponúkame ako súčasť našich mimoriadnych služieb uvoľňujúcu a regeneračnú masáž očného tonusu.
Každý človek je indivíduum. Preto každá relaxačná technika bude inak pôsobiť na každého človeka. My Vám ponúkame možnosť, ako zistiť to, čo je to pravé pre Vás.

Prečo by ste si mali vybrať práve nás?

Profesionalita, odbornosť, ľudský empatický prístup a úctivé jednanie s pacientmi sú samozrejmosťou pre celý náš tím. Okrem toho Vám ponúkame aj:

Maximálnu diskrétnosť a anonymitu

Centrum Palas Eye s.r.o. dlhodobo využíva systém objednávania pacientov na konkrétny čas. Týmto spôsobom sa snažíme minimalizovať čas strávený v čakárni a maximalizovať Vašu diskrétnosť. Priestory čakárne, ako aj vchod do ambulancie, je spoločný pre neurooftalmológiu, psychologické poradenstvo, genetické konzultácie ako aj pre psychosomatickú medicínu. Žiadny pacient preto nemusí mať obavy, že by ho niekto videl vchádzať do ambulancie psychológa. Nikto iný nebude vedieť za akým účelom vstupujete do ambulancie. Pre ešte väčšiu anonymitu sme ani ordinačné hodiny nerozčleňovali podľa ponúkaných služieb.

Pohodlné a príjemné prostredie

Keď človek prežíva náročné životné obdobie plné stresu a napätia, potrebuje nájsť oázu pokoja, kde by mohol načerpať novú silu. Prostredie ambulancie sme sa snažili upraviť tak, aby náš klient mal maximálny pocit pohodlia. Rozhovor bude prebiehať vždy pri upokojujúcej hudbe, v objatí príjemnej vône prírody a šálke kávy či lahodného čaju.

Istota, spoľahlivosť a bezpečie

Telefonicky sa vopred dohodneme na presný termín. Počas nášho stretnutia nebudete  rušený inými telefonátmi ani pohybom iných klientov. V prípade, že by stretnutie muselo byť z našej strany zrušené, budeme Vás vždy telefonicky informovať v dostatočnom časovom predstihu  a dohovoríme si náhradný termín. V prípade, že by stretnutie nevyhovovalo Vám, pokojne si môžete zatelefonovať a dohodneme si takisto náhradný termín.

Dohovorený termín bude rezervovaný len pre Vás, ako jediného klienta. Psychologické poradenstvo trvá 50 minút. Vždy na začiatku sedenia si potvrdíme tento čas ako aj cenu za naše stretnutie.

Jedinečný prístup

Jedinečné na našej ambulancie je najmä to, že starostlivosť o Vašu psychickú pohodu zabezpečujú dve psychologičky. PhDr. Zuzana Hradečná a jej asistentka Mgr. Denisa Orthová. Okrem rozhovoru ako najvzácnejšieho nástroja poznávania ľudskej duše využívame najmodernejšie prístroje a najnovšie poznatky v oblasti psychológie. Samozrejmosťou je neustále vzdelávanie sa a nadobúdanie nových zručností, ktoré môžu byť prínosom pre Vás -  našich ctených klientov.

Viac, ako stokrát čítať, je raz zažiť. Preto Vás pozývame k nám, do Vášho centra Palas-Eye s.r.o.

späť na začiatok

Zaujímavosti

Dotazník dispozície k stresu
Lekárske stredisko univerzity Boston, L.H. Muler, A.D. Smithová

Prečítajte si každé z nasledujúcich tvrdení. Rozhodnite, nakoľko pre Vás platí, a podľa škály priraďte číslo. Zapisujte si ich.

Tvrdenie pre mňa platí:
Takmer vždy - 1 

Častejšie áno - 2

Niekedy - 3

Skôr nie - 4

Nikdy - 5

Č. Položky:
1.  Aspoň raz denne zjem teplé jedlo zodpovedajúce zdravej výžive. 
2.  Aspoň štyri dni týždenne spím 6-8 hodín. 
3. Som v kontakte s niekým, kto ma má rád a koho mám rád aj ja. 
4. V okruhu 75 km má aspoň jedného príbuzného, na ktorého sa môžem spoľahnúť. 
5. Aspoň dva krát týždenne cvičím do spotenia. 
6. Vyfajčím menej ako 10 cigariet denne. 
7. Za týždeň vypijem menej ako 7 dcl vína. 
8. Mám váhu zodpovedajúcu výške. 
9. Mám financie na svoje základné výdaje. 
10. Zaujatie v činnosti mi poskytuje silu pre prekonávanie prekážok na ceste k cieľu.  
11. Pravidelne navštevujem spoločenské zariadenia (klub, divadlo a pod.). 
12. Mám okruh ľudí, ktorých môžem označiť za priateľov. 
13. Mám aspoň jednu osobu, ktorej môžem zveriť dôverné osobné záležitosti. 
14. Môj telesný i duševný stav môžem označiť ako dobrý (i zrak, sluch,chrup). 
15. Keď mám zlosť, môžem o týchto pocitoch hovoriť. 
16. S ľuďmi, s ktorými žijem hovorím pravidelne o svojich denných problémoch. 
17. Aspoň raz týždenne robím niečo len pre svoju zábavu. 
18. Dokážem si účelne zorganizovať svoj čas. 
19. Vypijem menej ako 3 šálky kávy denne. 
20. Počas dňa si nájdem chvíľku, o ktorej som schopný spätne povedať, že to bola naozaj chvíľka pokoja. 

Spočítajte si zapísané body:   Od súčtu odpočítajte 10:

Výsledky:

BODY: 0-30  = Čím menej ako 30, tým menšie dôsledky pôsobenia stresorov na Vás poznať. Asi sa  väčšinou cítite dobre a vážne zdravotné problémy sa Vám vyhýbajú.

BODY: 30-50 = Dispozícia na stres je u Vás na poznateľnej úrovni. S každým bodom navyše sa zvyšuje riziko zdravotných dôsledkov.

BODY: 50-75  =  U väčšiny ľudí, ktorí získavajú tento počet bodov, pôjde o vážnu dispozíciu k problémom v dôsledku stresu. Je na mieste sa zamyslieť a urobiť účinné kroky ku zmene životného štýlu.

BODY: 75 a viac = Veľmi vážna dispozícia k dôsledkom zo stresu. V prípade ťažkostí je potrebné vyhľadať odbornú pomoc.

Psychika a glaukóm

„Vadou tela sa duša nezohaví, ale krásou duše sa zdobí aj telo.“ Lucius Annaeus Seneca

Psychická rovnováha a pozitívne myslenie môže výrazne pomôcť v liečbe ako i v prevencii niektorých ochorení. Nakoľko sme súčasťou centra neurooftalmológie, prikladáme články o niektorých neurooftalmologických ochoreniach a ich spolupôsobeniu na psychiku.

Zákernosť glaukómu je v tom, že nebolí. Často, keď pacient začne registrovať nejaké problémy s očami, zmeny vo videní, ochorenie je už na vrchole. Najčastejšie pacient zistí, že má glaukóm, v rámci preventívnej očnej prehliadky, kde mu namerajú zvýšený vnútroočný tlak. Prípadne sa náhle a často zhoršuje zrak (najmä krátkozrakosť), alebo sa vyskytujú častejšie bolesti hlavy.

Prekvapí teda svojou náhlosťou. Človek je zdraví, nič ho nebolí a v rámci preventívnej prehliadky mu zistia, že ak sa nebude liečiť a nebude sledovaný, môže oslepnúť. Je to určite šok.
 

Pacient musí absolvovať rôzne, pre niekoho veľmi náročné, stresujúce vyšetrenia. Strašiakom je aj fakt, že toto ochorenie môže byť dedičné, čiže naše deti to môžu zdediť po nás.

Ľudia s glaukómom preto budú potrebovať podpornú psychoterapiu, aby dokázali prijať fakt vážneho ochorenia, nutnosti pravidelných kontrol, prípadne doživotné užívanie liekov.

Samozrejme, ako aj v iných prípadoch, stres môže zhoršovať priebeh ochorenia, preto aj v tomto prípade môžeme odporúčať relaxáciu.

Psychika a endokrinná orbitopatia

„Vadou tela sa duša nezohaví, ale krásou duše sa zdobí aj telo.“ Lucius Annaeus Seneca

Psychická rovnováha a pozitívne myslenie môže výrazne pomôcť v liečbe ako i v prevencii niektorých ochorení. Nakoľko sme súčasťou centra neurooftalmológie, prikladáme články o niektorých neurooftalmologických ochoreniach a ich spolupôsobeniu na psychiku.

Endokrinná orbitopatia je ochorenie sprevádzajúce ochorenia štítnej žľazy. Či už hypothyreózu alebo hyperthyreózu. Prejavuje sa vypuknutým jedného alebo obidvoch oči. Je to veľmi viditeľné. Mení to výzor človeka. Najmä u žien to môže spôsobovať pocit menejcennosti, stratu sebadôvery, strach zo straty partnera. Ženy si veľmi zakladajú na výzore. Nie v ojedinelých prípadoch  ich vzhľad je dôležitý aj v ich práci. Ľudia sa môžu uzatvárať pred svetom, stratiť chuť do života v spoločnosti. Môžu upadnúť do depresie. Zvyčajne, ak je liečba úspešná, vypuknuté oči sa vrátia do normálnej polohy a čiastočne sa obnoví aj vzhľad človeka pred ochorením. Ale aby bola liečba úspešná, pacient musí chcieť a musí mať dostatok síl bojovať a prekonávať množstvo vyšetrení a potrebnú nikedy aj nepríjemnú medikamentóznu liečbu, ktorá môže spôsobovať aj priberanie.

Okrem toho zrak je takisto v ohrození, ak sa tento stav nezačne včas riešiť. S tým súvisí strach so straty schopnosti postarať sa sám o seba.

Navyše ochorenie štítnej žľazy veľmi ovplyvňuje psychiku pacienta.

Pri hypothyreóze (znížená funkcia štítnej žľazy) - pacient väčšinou priberá. Je stále unavený. Činnosti (práca, deti, záľuby), ktoré predtým bežne vykonával, sú teraz veľmi zložité. Je náročné stíhať to všetko. Lieky časom upravia tento stav, ale kým sa tak stane, potrebujú takýto pacienti podporu a vysvetlenie, prečo sa to tak teraz deje a že môže byť aj lepšie. Potrebujú aj relaxáciu, aby vedeli využiť to málo energie, čo majú a aby si prostredníctvom relaxácie zvýšili zásobník energie, ale nie na úkor zdravia. 

Pri hyperthyreóze (zvýšená činnosť štítnej žľazy) - pacient väčšinou chudne. Je stále podráždený. Veci, ktoré si pred ochorením ani nevšímal ho teraz privádzajú do zúfalstva. Hneď sa vystresuje, nahnevá. Môže mať prehnané citové reakcie - kričí, plače. Nevie ovládať svoje emócie. Zvyšujú sa tým konflikty v práci, v rodine, medzi kamarátmi. Pacient potrebuje najviac podpornú psychoterapiu, aby vedel, že to, čo sa s ním deje, môže byť spôsobené jeho ochorením. Aby to vedel tak vysvetliť aj jeho okoliu. Ktorí by tak mohli byť chápavejší k jeho zmenám nálady. Potrebuje aj relaxáciu, aby sa vedel upokojniť v tej chvíli, keď „to“ na neho prichádza. Aby vedel, kedy je tá chvíľa.

späť na začiatok

f

Zaradenie

Iné - nezaradené ambulancie
, Typ: Ambulancia
Nachádza sa v zariadení

Centrum pre neuro-oftalmológiu
Ďalších ambulancií: 3

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Lekári

  • PhDr. Zuzana Hradečná

Ostatný personál

  • Mgr. Denisa Húšková

Typ


Súkromná

Poisťovňa


Bez poisťovne

Ostatné


Parkovanie
Bezbariérový prístup
Príjem nových pacientov

Pokračovať na: Hodnotenia


Doposiaľ nehodnotené...

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences