Logo zariadenia Wellness Hotel Borovica****
  • (5)

Otváracie hodiny

  • Pondelok

  • Utorok

  • Streda

  • Štvrtok

  • Piatok

  • Sobota

  • Nedeľa

  • O zariadení

Popis zariadenia


Našou prioritou je filozofia wellness - dokonalá harmónia tela a duše, duševná pohoda i aktívna fyzická kondícia. Wellness Hotel Borovica**** je teda dokonalým spojením oddychu, relaxu a vysokého komfortu s neopakovateľnou atmosférou v najvyššej položenej osade vo Vysokých Tatrách. Zažite u nás skutočný relax!

Vstup do hotelového wellness centra je možný len pre ubytovaných hotelových hostí, ktorí majú počas svojho pobytu u nás neobmedzený vstup do wellness centra (v čase otváracích hodín).

Ďalšie informácie


Vodný svet

Wellness centrum hotela je skvelým miestom na celkové uvoľnenie a obnovu energie. Vodný svet ponúka plavecký 20 m bazén, detský bazén jakuzzi, či hydromasážnu vaňu. Ak túžite po niečom výnimočnom, na terase hotela nájdete vírivý bazén s výhľadom na krásnu tatranskú prírodu.

Vírivka

Vírivka vďaka jemnej masáži senzitívne pôsobí na uvoľnenie svalového napätia a psychického stresu. Svojimi blahodárnymi účinkami zabezpečuje skorú regeneráciu a prevenciu chorôb.

Teplota: 35 - 37°C
Odporúčaná doba pobytu: 15 - 20 min
Kontraindikacie: epilepsia, infekčné choroby. akútne horúčkové ochorenie, celková telesná slabosť, hnisavé ochorenie kože, krvácavé stavy, pokročilá arterioskleróza a osteoporóza.

Ochladzovací bazén

Ide o klasickú procedúru ochladzovania tela šokom studenej vody, ktorý vráti krvný obeh do stabilizovaného stavu. Posilňuje imunitný systém a ochladenie prispeje k jeho prekrveniu.

Teplota: 5 - 12°C
Odporúčaná doba pobytu: 1 - 3 min
Účinok: ochladzujúci, osviežujúci, relaxačný , regeneračný, zvyšujúci obranyschopnosť
Kontraindikacie: infekčné choroby, všetky choroby v akútnom štádiu, hypertenzia a známky obehového zlyhania, epilepsia, psychózy a duševné poruchy, inkontinencia moču a stolice, tehotenstvo.

Ľadové vedro

Prúd ľadovej vody s teplotou 12°C osvieži telo aj ducha a vyrovná teplotu tela po saunovaní.

Teplota: 10 - 12°C
Účinok: Masívna stimulácia imunitného systému
Kontraindikacie: infekčné choroby. hypertenzia a známky obehového zlyhania, epilepsia, psychózy a duševné poruchy, inkontinencia moču a stolice, tehotenstvo.

Vodná cesta

Kneippov šľapací kúpeľ je kúpeľom pre vaše nohy. V štyroch vaničkách so striedavou vodou sa nachádzajú kamene rôznej veľkosti. Chodením po nich docielite premasírovanie chodidiel a stimuláciu dôležitých nervových zakončení jednotlivých orgánov. Striedavo teplá a studená voda prekrví celé dolné končatiny a podporuje činnosť cievnej steny v podobe cievnej gymnastiky.

Teplota: 36 - 46°C / 10 - 16°C
Odporúčaná doba pobytu: 30 - 60 sek. /teplá voda/, 15 s /studená voda/
Dĺžka procedúry: 15 min.
Opakovanie procedúry: 6 - 10 x
Účinok: regeneračný, hyperemický
Kontraindikacie: Rozsiahle varixy na dolných končatinách.

Saunový svet

Eukalyptová sauna

Parný kúpeľ s esenciou eukalyptovej silice účinkuje predovšetkým na dýchacie cesty a prispieva k uvoľneniu hladkého svalstva. V dôsledku toho dochádza k prehĺbenému dýchaniu a kvalitnejšiemu okysličovaniu organizmu.

Vlhký vzduch priaznivo pôsobí na pokožku, ktorá sa silne prekrvuje a intenzívne čistí. Parný kúpeľ má pozitívne účinky aj pri reumatických ťažkostiach, bolestiach kĺbov, poruchách spánku, natiahnutí svalov a ľahkých depresiách.

Teplota: 45 - 65°C
Relatívna vlhkosť: 50 - 100%
Odporúčaná doba pobytu: 10 - 20 min
Účinok: relaxačný, regeneračný, posilnenie imunitného systému, revitalizačný.
Kontraindikacie: infekčné choroby, hnisavé ochorenia kože, plesne, infekcie, akútne horúčkovité ochorenia, stavy po hlbokej trombóze, zhubné nádory, epilepsia, inkontinencia moču a stolice, tehotenstvo.

Fínska sauna

Fínska sauna má blahodárny účinok na vaše zdravie a je výborná ako prevencia proti rôznym chorobám. Jej účinkom je predovšetkým uvoľnenie svalstva pohybového aparátu s následnou celkovou relaxáciou. Pôsobí na reguláciu krvného tlaku a telesnej teploty. Aktivizuje činnosť žliaz a tým zabezpečuje detoxikáciu organizmu a posilnenie imunitného systému.

Teplota: 85 - 100°C
Relatívna vlhkosť: 10%
Odporúčaná doba pobytu: max 15min.
Opakovanie procedúry: 2 - 3x
Ukončenie saunovania: ochladenie studenou vodou.
Účinok: hyperemický, relaxačný, regeneračný, revitalizačný, posilnenie imunitného systému, povzbudzujúci, celkové telesné a psychické uvoľnenie.
Kontraindikacie: všetky akútne chorobné stavy, zvýšená činnosť štítnej žľazy, krvácavé choroby, stavy po zápaloch žíl, epilepsia, infekčné choroby, hypertenzia, dekompenzovaný diabetes mellitus, zhubné nádory, epilepsia, nehojace sa kožné defekty akéhokoľvek pôvodu.

Infra sauna

Je výborným prostredím na relax i účinnú regeneráciu vášho organizmu. Pri tejto forme saunovania dochádza k rovnomernému prehrievaniu nielen povrchových ale aj hĺbkových častí tela. Zvýšenie vnútornej teploty spôsobuje prekrvenie orgánov, stimuluje imunitný systém a urýchľuje metabolizmus. Vďaka tomu dochádza k odbúravaniu tukov, cholesterolu a taktiež ťažkých kovov. Nezaťažuje organizmus a je vhodný aj pre kardiakov.

Teplota: 40 - 60°C
Relatívna vlhkosť: 10%
Opakovanie procedúry: 2 - 3x po 10 - 20 min.
Odporúčaná doba pobytu: 20 - 30 min
Ukončenie saunovania: osvieženie vlažnou alebo teplou vodou.
Účinok: detoxikačný, relaxačný, regeneračný, posilnenie imunitného systému, zrýchľuje metabolizmus, anticelulitídový účinok, celkové telesné a psychické uvoľnenie.
Kontraindikacie: tehotenstvo, chirurgické implantáty, hemofília alebo iná predispozícia ku krvácaniu, horúčkové stavy. infekčné choroby, hypertenzia, zhubné nádory, epilepsia, nehojace sa kožné defekty akéhokoľvek pôvodu.

Turecká sauna

Predstavuje exotickú procedúru siahajúcu do dávnej minulosti. Vďaka vyhrievaným mramorovým plochám, môžete docieliť prehriatie celého organizmu. Veľmi rýchlo navodzuje celkovú relaxáciu s uvoľnením napätia svalstva a kĺbov. Navyše turecká inhalácia prečistí vaše horné dýchacie cesty a pri teplote prostredia uvoľní póry pokožky. Neodmysliteľnou súčasťou tejto sauny je exkluzívny turecký kúpeľ.

Teplota: 30 - 60°C
Relatívna vlhkosť: 60 - 80%
Odporúčaná doba pobytu: 10 - 20 min
Účinok: relaxačný, regeneračný, upokojujúci, celkové telesné a psychické uvoľnenie.
Kontraindikacie: všetky akútne chorobné stavy, zhubné nádory, nehojace sa kožné defekty akéhokoľvek pôvodu, zvýšená činnosť štítnej žľazy, krvácavé choroby, stavy po zápaloch žíl, hypertenzia, epilepsia, inkontinencia moču a stolice.

Bylinková sauna

Vďaka vhodnej teplote parnej sauny si môžete dopriať relax v prostredí s arómami z liečivých bylín. Vysoká vlhkosť prospieva pokožke celého vášho tela, zvlhčuje ju a príjemne prehrieva organizmus. Pôsobenie pary prečisťuje póry pokožku, podporuje jej elasticitu a napomáha odstraňovať toxíny z tela.

Teplota: 45-70°C
Relatívna vlhkosť: 100%
Odporúčaná doba pobytu: 15 min
Opakovanie procedúry: 2 - 3x
Účinok: regeneračný, detoxikačný, posilnenie imunitného systému, povzbudzujúci
Kontraindikacie: hnisavé ochorenia kože, plesne, infekčné choroby, všetky choroby v akútnom štádiu, hypertenzia a známky obehového zlyhania, stavy po hlbokej trombóze. zhubné nádory, dekompenzovaný diabetes mellitus, epilepsia, inkontinencia moču a stolice.

Hviezdne tepidárium

Príjemná teplota a vyhriate sedenie slúži k miernemu a šetrnému prehriatiu celého tela. Spolu s relaxačnou hudbou, príjemným prostredím a anatomicky tvarovanými ležadlami si doprajete celkovú relaxáciu a oddych.

Teplota: 34 - 42°C
Relatívna vlhkosť: 60%
Účinok: uvoľňujúci, relaxačný , regeneračný, zvyšujúci obranyschopnosť
Kontraindikacie: hnisavé ochorenia kože, plesne, infekčné choroby, známky obehového zlyhania

Účinky wellness procedúr

Klasická masáž

Klasická masáž patrí medzi najstaršie liečebné metódy. Je jednou z najpríjemnejších foriem uvoľnenia. Jej cieľom je priaznivo ovplyvňovať zmeny vyvolané chorobou alebo námahou, posilniť zdravie a zvýšiť celkovú odolnosť organizmu.

Zlepšuje prekrvenie pokožky , podkožia a svalov. Uvoľňuje stuhnuté a bolestivé svalové skupiny a podieľa sa na vyplavovaní odpadových látok z organizmu. Blahodarne pôsobí aj na nervový systém a celkový stav organizmu.

Športová masáž

Športová masáž je špecifický druh klasickej masáže. Priaznivo ovplyvňuje svalové napätie a zlepšuje prekrvenie v danej oblasti. Vďaka tomu pozitívne pôsobí na lymfatický systém a zmierňuje bolesť vo svaloch. Táto masáž je vhodná po nadmernom zaťažení alebo pred fyzickým výkonom. Charakteristická je striedaním silného tlaku a rýchlych ťahov.
 
Reflexná masáž chrbta

Ide o špeciálnu formu reflexnej terapie, pri ktorej sa liečebný zásah vykonáva predovšetkým cestou nervových spojov a zakončení cez reflexné oblúky. Je to masáž reflexných zón v spojivovom tkanive, ktorá sa využíva hlavne na ovplyvnenie bolestivých zmien. Tie sa nachádzajú na koži, podkoží a svaloch. Reflexná masáž sa robí bez masážnych prostriedkov, končekmi prstov, tlakom do jednotlivých častí, v ktorých sú reflexné zmeny.
Reflexnú masáž vykonávame segmentovou a väzivovou technikou.

Väzivová technika: Používa sa pri výskyte reflexných zmien v podkožnom väzive a spočíva v dráždení nervových zakončení v kožnom tkanive a vo väzive.
Segmentová technika: Špeciálnou technikou sú postupne ošetrované dosiahnuteľné reflexné zmeny nielen v koži, ale tiež v podkoží, na obaloch svalov, vo svaloch, eventuálne aj na povrchu niektorých kostných plôch.
 
Reflexná masáž chodidiel

Reflexná terapia je jedna z najúčinnejších metód alternatívnej medicíny, ktorá využíva poznatky, že všetky orgány alebo časti tela majú svoje reflexné miesto na chodidle. Stimuláciou týchto zón dochádza k revitalizácií a k zlepšeniu funkcií jednotlivých orgánov.

Neodporúča sa, ak máte na nohách otvorené rany, vyrážky, pleseň alebo iné príznaky infekcie či zápalu.

Môžete si vybrať základnú zostavu zameranú na reflexné zóny pre pohybový systém, alebo rozšírenú, ktorá sa zameriava aj na reflexné plôšky vnútorných orgánov.
 
Manuálna lymfodrenáž

Ide o veľmi jemnú masáž, ktorá pozostáva zo špeciálnej hmatovej techniky zameranej na lymfatický systém. Hmaty sa vykonávajú na koži a podkoží, ktoré priaznivo ovplyvňujú povrchový lymfatický systém a regionálne uzliny. Pomocou tejto metódy sa z tela odplavuje prebytočná tekutina a odpadové látky, čím sa organizmus detoxikuje a súčasne regeneruje.
 
Podvodná (subaquálna) masáž

Je to hydromasážna procedúra, pri ktorej sa využíva tepelný a mechanický účinok vody. Tento typ masáže sa vykonáva v špeciálnej priestorovej vani. Ide o kombináciu teplého vodného kúpeľa s teplotou 35 – 38 oC a príjemnej masáže. Uskutočňuje sa pomocou usmerňovaného prúdu vody z masážnej hlavice. Podvodná masáž zlepšuje prekrvenie kože a svalov.

Masáž lávovými kameňmi

Masáž horúcimi kameňmi dokáže navodiť celkovú relaxáciu a regeneráciu organizmu. Vykonáva sa za pomoci špeciálnych hmatov, teplých kameňov a aromatického oleja. Lávové kamene svojou vibráciou a teplom ovplyvňujú energetické dráhy v tele, pôsobia blahodarne na zmysly a perfektne uvoľňujú stuhnuté svaly. Kombináciou týchto podnetov sa táto masáž pre klienta stáva nezabudnuteľným zážitkom.
 
Masáž bylinkovými vrecúškami

Je ayurvedická vrecúšková masáž nazývaná aj indická relaxačná masáž PINDA SVEDA NAM. Vrecúška naplnené morskou soľou a riasami, zohrievanými v horúcom oleji, prinášajú pocit absolútneho uvoľnenia a relaxácie. Bylinková masáž má detoxikačné účinky, pôsobí proti opuchom a zlepšuje prekrvenie pokožky. Ide o príjemnú relaxáciu, pri ktorej sa olej do tela vstrebáva pokožkou a súčasne pôsobí účinok bylín prostredníctvom dýchacích orgánov pozitívne na priedušky, lymfatický systém a imunitu.
 
Medová masáž

Jedná sa o komplexnú masáž včelím medom, ktorý pôsobí cez pokožku priamo na organizmus. Svojím detoxikačným účinkom uvoľňuje z tela usadeniny, ktoré sa nahromadili z nepriaznivého prostredia, liekov a potravín. Je účinná ako prostriedok k oživeniu organizmu vyčerpaného stresom a nezdravým zdravotným štýlom. Pri masáži medom dochádza k odstraňovaniu toxínov z tela. Tie sa „vyplavujú“ na povrch kože a viažu sa na med, ktorý sa mení na sivú hmotu. Tá sa na záver masáže zmyje.
 
Čokoládová masáž

Čokoládová relaxačná procedúra v sebe skrýva staroveké techniky jávskych masáží spolu s liečebnou a skrášľovacou silou čokolády a kakaového masla.

Je to luxusné a blahodarné ošetrenie ozajstnou čokoládou. Vďaka čokoládovej masáži telo cez pokožku vstrebáva vitamíny, aminokyseliny, minerály a antioxidanty. Masáž navodzuje intenzívnu príjemnú stimuláciu zmyslov, bunkovú obnovu, hydratuje a zjemňuje pokožku.
 
Mäkké uvoľňovacie techniky

Ide o špeciálnu metodiku manuálnej medicíny, ktorá využíva jednotlivé hmaty odvodené z reflexnej masáže. Je to špeciálna rehabilitačná masáž, ktorá je veľmi liečivá a účinná pri bolestiach chrbtice. Mäkké techniky ovplyvňujú reflexné zmeny, ktoré sa nachádzajú v podkoží , tukovom tkanive, svaloch a šľachách s cieľom zníženia svalového napätia, bolestivosti, detoxikácie a regenerácie.
 
Suchý horúci zábal

Termická procedúra, ktorá kombinuje zdravotné aj estetické účinky. Suchý zábal prekrvuje pokožku, prehrieva svaly, uvoľňuje stuhnuté a bolestivé kĺby. Je vhodná pri ochoreniach pohybového aparátu, reumatického charakteru, šliach a svalových bolestiach. Teplota zábalu je 56 – 60 °C a postupne počas procedúry klesá.
 
Rašelinový zábal

Rašelina je zložená z viac ako stoviek rastlín, rastúcich v plodnej pôde. Obsahuje veľké množstvo živín, prírodných stopových prvkov, minerály a látky, ktoré sa ľahko vstrebávajú cez ľudskú pokožku. Rašelina je bohatá na organické látky, najmä na kyselinu humínovú, triesloviny, vosky a enzýmy. Svojím zložením priaznivo ovplyvňuje obnovu kožných buniek, prekrvuje a zlepšuje činnosť svalstva a kĺbov.
 
Bioptrón

Liečebné polarizované svetlo biolampy má schopnosť cieleného prieniku do hlbších štruktúr tkanív, preto nepôsobí len ako zdroj povrchovej liečby. Svetelná energia pri prieniku do tkaniva vyvoláva veľmi významné fotochemické zmeny, ktoré znižujú bolesť. Má protizápalový, biostimulačný a regeneračný účinok.
 
Solux

Najčastejšie používaný zdroj infračerveného žiarenia. Ovplyvňuje metabolické procesy v ožarovanej oblasti a reflexne pôsobí i na hlbšie chorobné procesy.
 
Ušné sviečky

Ide o prírodný relaxačný prostriedok využívajúci účinky bylín a tepla z horiacej sviečky. Horenie ušnej sviečky, teplo a účinné rastlinné látky jemne prenikajú do ucha a tým dochádza k príjemnej regulácii tlaku vo vnútornej časti ucha. Ušné sviečky môžu mať priaznivý účinok, napr. pri dlhotrvajúcich bolestiach uší a hlavy, miernych formách zápalu, migréne, nádche, zápale mandlí.
 
Telové sviečky

Telové sviečky sú väčšie ako ušné sviečky. Skladajú sa z bavlnenej látky, ktorá je zmotaná do kužeľového tvaru a je nasiaknutá čistým včelím voskom a éterickým olejom. Jemné vákuum vytvorené horením sviečky uvoľňuje usadeniny toxínov v tele. Tieto sa cez rozšírené krvné a lymfatické cievy vyplavujú von z organizmu. Odplavením sa prípadný zápal postupne utlmuje, liečené miesto sa uzdravuje a regeneruje.

 Payot tepelné telové zábaly

Nechajte sa zabaliť do extrémne jemných textúr a minerálnych zmesí, balzamov s polodrahokammi a luxusnými esenciálnymi olejmi pre celé telo. Sú určené pre príjemný relax, tvarovanie a spevnenie celej postavy. Po zábale nasleduje relaxačná pauza s masážou hlavy pre dokonalé well- being (pocit zdravia a duševnej pohody).
 
SPA kúpeľ

Dôkladná a pritom jemná masáž v kombinácií minerálnych kryštálov a hydromasážnych trysiek pre rozkoš zo vzpruženého tela a pokožky. Minerálna hydromasáž podporuje prenikanie stopových prvkov a súčasne hydratuje a vyživuje pokožku.
 
"Lights legs" masáž nôh

Ide o jedinečné ošetrenie nôh s použitím špeciálnych prípravkov na problémy ťažkých nôh s použitím drahých kameňov. Ošetrenie sa skladá z jednotlivých častí a to tonizácie ,peelingu z minerálnych kryštálov z melachitu po ktorej sa aplikuje kúra a následne po nej uvoľňujúca masáž. Na záver sa vykoná bandáž so záverečným ošetrením. Ošetrenie light legs pôsobí na obehové problémy, bunkovú obnovu a retenciu vody. Vďaka svojmu väzokonštruktívnemu účinku vyvoláva celá procedúra pocit ľahkých nôh.
 
Payot 42 hmatová masáž tváre

Jedinečná masáž vytvorená legendárnou Dr. Nadiou Payot sa skladá zo 42 hmatov určených pre relaxáciu. Vďaka pôsobeniu na svaly tváre, krku a dekoltu prináša pocit pohody a zároveň zlepšuje pružnosť a elasticitu pokožky. Stimuluje a rozjasňuje pleť.
Zaradenie

Kúpele a wellness
, Typ: Ostatné zariadenia

Pokračovať na: Personál a vybavenie


Vytlačiť

Pokračovať na: Hodnotenia


5

Hodnotilo 5 používateľov

5 Hviezdičiek

4 Hviezdičiky

3 Hviezdičiky

2 Hviezdičiky

1 Hviezdička 

  • (5)
Jan Halaj - pred 2 rokmi

Výborný a úslužný personál wellnes ktoré nemá chybu.Radi sa tam vraciame.Odporúčam všetkým nerozhodným,nebudete ĺutovať.

  • (5)
dodo direktor - pred 2 rokmi

Vyborne ubytovanie s wellnesom. Dostatok parkovacich miest, bohate chutne stravovanie, personal vysoko ustretovi, moznost mat domace zviera so sebou bezkonkurencna vyhoda...

  • (5)
Ján Lašút - pred 2 rokmi

Krásny hotel a ako vždy spokojnosť. Jedlo, čistota, personál. Vynikajúce raňajky s množstvom výberu a super večera

  • (5)
Sára Göblová - pred 2 rokmi

Skvelé jedlo, krásne čisté izby v kúpeľni k dispozícii kvalitná kozmetika bez parabenov a sulfatov, krásne wellness, príjemné prostredie hotelu s fontánou na recepcii. V zime ako v rozprávke. Určite sa vrátim:)

  • (5)
Bianka Drdankova - pred 2 rokmi

Veľmi príjemne sme sa prekvapily vinikajúci hotel a veľmi milý a oddaný personál či už v reštaurácii tak aj vo welnes cenrte :) odporúčame všetkými 10- timy👐klobúk dole Ďakujeme za všetko.

Pridať recenziu:

Pred pridaním recenzie Vám odporúčame sa prihlásiť / registrovať, aby ste boli notifikovaný, ak Vám lekár/zariadenie odpovie

Update cookies preferences